אפיית לחמים טריים בבית - מתכון מבוסס חומרי גלם טבעיים ופשוטים
עכשיו שנושא הבריאות על הפרק רבים ורבות מאיתנו רוצים להכין את הלחם בעצמם. לפניכם מתכון להכנת לחם למתחיליים. קל להכנה וטעים טעים.
אפיית לחמים טריים בבית יכולה להיות חוויה מרגשת וטעימה. המתכון שלי מבוסס רק על חומרי גלם טבעיים ופשוטים, כדי להבטיח לכם לחמים טריים ובריאים ללא כימיקלים וכדומה.
כדי להכין את הלחמים, תצטרכו להשתמש במספר חומרי גלם פשוטים כמו קמח, סוכר, מלח, שמן זית, מים ושמרים. לפני התחלת התהליך, חשוב לוודא שכל החומרים נקיים ולא מכילים חומרים מלאכותיים.
הנה המתכון ללחמים טריים:
מצרכים:
3 כוסות קמח לבן
1 כף סוכר
1 כף מלח
2 כפות שמן זית
1 כוס מים חמים
2 כפיות שמרים יבשים
שלבי הכנה:
1. בקערה גדולה, ערבבו את הקמח, הסוכר והמלח.
2. הוסיפו את השמן זית וערבבו היטב.
3. הוסיפו את המים החמים והשמרים יחד וערבבו היטב עד לקבלת בצק רך.
4. כסו את הבצק ותנו לו לנוח במקום חם למשך כ- 2 שעות.
5. לאחר שהבצק עלה ותפח, חממו את התנור ל-200 מעלות צ.
6. חלקו את הבצק לכמה חלקים וצורו מהם כדורי לחם.
7. הניחו את הכדורים על תבנית מרופדת בנייר אפייה והניחו אותם בתנור למשך כ- 20 דקות או עד לקבלת צבע זהוב עמוק.
8. הוציאו את הלחמים מהתנור ותהנו מלחמים טריים ונפלאים!
***אתם יכולים להוסיף ללחמים תוספות כמו זעתר, שום, עגבניות מיובשות, גבינות עוד רעיונות.
זהו. אתם מסודרים.
לעוד מתכוני לחם - לחצו על הכותרת להגיע למתכון.
לחם טחינה הכי קל להכנה
שאנחנו מתחילים דיאטה ברור שנגיע ללחם טחינה במוקדם או במאוחר. אי אפשר בלי לחם. אז לחם קצת אחר, לחם ללא קמח, ללא סוכר ועם הממרח האהוב עלינו- טחינה. קל להכנה ומאוד מאוד טעים. כשר לפסח.
חלת מפתח בקלות, סגולה לפרנסה טובה בריאות ושפע
חלת מפתח מכינים בשבת שאחרי חג הפסח. חלת מפתח שתפתח לכם את המזל. מכינים את החלה בצורת המפתח כסגולה לפרנסה טובה, בריאות ושפע טוב. החלה לא מסובכת להכנה ויפה מאוד.
בגט ביתי בקלי קלות
משתוקקים לבגט אוורירי, וקראנצ'י עם קרום פריך וקשה ותוכן רך ואוורירי. הגעתם למתכון הנכון. הבגט מהיר הכנה יותר מלחם רגיל וממלא את הבית בריח נהדר של מאפייה. זמני התפיחה לוקחים זמן אבל סה"כ קל מאוד להכנה.
בהצלחה :)