מתכון תבשיל גרונות הודו ועדשים ירוקות

תבשיל גרונות הודו ועדשים ירוקות

דירוג  

  הוסף למועדפים

תיאור המתכון:

אין כמו לבוא אחרי יום עבודה לתבשיל טוב כמו זה. אפשר עם לחם טרי ליד. טעים ומושלם. התבשיל הזה בא להוכיח הלכה למעשה כמה בשר גרונות ההודי הינו הרבה יותר ממרכיב בציר מרק עוף. אתם חייבים לנסות.

קטגוריה:  עוף

תת-קטגוריה:  על הכיריים

רמת קושי: קל

סוג מתכון: בשרי

זמן הכנה כולל: 2 שעות ו 30 דקות

מספר סועדים: 3-4 

כלים:



סיר  קוטר 24 ס"מ - עם מכסה. המתאים לבישול ארוך

כף  ערבוב


פומפיה/ מגימיקס להב סכין

קערה קטנה.

מרכיבים:
  • 1 בצל גדול
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
  • 800 גרם גורגרות/גרונות הודו - כ 7 גרונות .
  • 1/2 כף מלח.
  • מעט שמן קנולה לבישול.
  • חצי כוס אורז בלסמי (או כל סוג שאתם אוהבים ) - לא חובה
  • 2 כוסות עדשים ירוקות שהושרו בלילה במים ונשטפו לפני הכנסתם לסיר.
  • 4 עגבניות מגוררות על פומפיה או מגימיקס
  • מים/ציר עוף
  • 1 בצל גדול
  • 1 כפית פפריקה אדומה חריפה וכמון
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
  • מעט שמן קנולה לבישול.
  • 1/2 כף מלח.
  • חצי כוס אורז בלסמי (או כל סוג שאתם אוהבים ) - לא חובה
  • מים/ציר עוף
  • 1 בצל גדול
  • מעט שמן קנולה לבישול.

הוראות הכנה:
  1. לאחר שהמים רתחו להוסיף חצי כוס אורז- לא חובה
  2. בקערה נפרדת להוסיף את כל התבלינים- מלח, פלפל שחור, פפריקה אדומה וכמון- לערבב טוב.
  3. לערבב היטב. לטעום. לתקן טיבול- אם צריך.
  4. לטגן בצל עד הזהבה.
  5. להוסיף טיבול לסיר. לערבב טוב עם כף .
  6. להוסיף מים עד גובה העדשים - כמו למרק. להרתיח את המים.
  7. לסיר שחומם מראש עם מעט שמן קנולה להוסיף את הגרוגרות ולטגן על אש בינונית מכל הצדדים. לסגירה.
  8. לסגור את הסיר ולבשל על אש קטנה כשעתיים.
  9. להוסיף את העדשים- ללא המים.
  10. לאחר שהמים רתחו להוסיף חצי כוס אורז- לא חובה
  11. מוכן להגשה. כן.יתכן ותצטרכו לאכול קצת גם עם הידיים. אבל זה תענוג גדול. בתאבון
  12. אפשר לשמור במקרר עד יומיים.
  13. להוסיף את העגבניות. לערבב טוב עם כף.
  14. לערבב היטב. לטעום. לתקן טיבול- אם צריך.
  15. לסגור את הסיר ולבשל על אש קטנה כשעתיים.
  16. בקערה נפרדת להוסיף את כל התבלינים- מלח, פלפל שחור, פפריקה אדומה וכמון- לערבב טוב.
  17. להוסיף טיבול לסיר. לערבב טוב עם כף .
  18. מוכן להגשה. כן.יתכן ותצטרכו לאכול קצת גם עם הידיים. אבל זה תענוג גדול. בתאבון
  19. להוסיף מים עד גובה העדשים - כמו למרק. להרתיח את המים.
  20. אפשר לשמור במקרר עד יומיים.
  21. לאחר שהמים רתחו להוסיף חצי כוס אורז- לא חובה
  22. לערבב היטב. לטעום. לתקן טיבול- אם צריך.
  23. לסגור את הסיר ולבשל על אש קטנה כשעתיים.
  24. מוכן להגשה. כן.יתכן ותצטרכו לאכול קצת גם עם הידיים. אבל זה תענוג גדול. בתאבון
  25. אפשר לשמור במקרר עד יומיים.


 נוצר על ידי: Admin 

בתאריך: 29/03/2018

     
תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'