ציפוי מושלם וטעים לעוגה או עוגיות או קאפקייקס. הכי טוב להכינו ומיד לצפות את העוגה. מרקם שמוסיף גם טעם. ניתן להוסיף צבעי מאכל.
כלים:
סיר קטן .
מיקסר עם וו גיטרה.
מרכיבים:
- 1 כוס סוכר.
- 1/2 כוס מים.
- 2 חלבונים (הלבן של הביצה).
- 1/4 כפית קרם טרטר-לא חובה.
הוראות הכנה:
- בסיר קטן מערבבים את הסוכר ובמים עד שהסוכר נמס.
- לאחר שנמס - מרתיחים את המים עד שהסירופ מסמיך מעט.
- מסירים מהאש.
- מחכים שהמים בסירופ יפסיקו לרתוח .
- בעוד הסירופ נח בצד. מקציפים את החלבונים והקרם טרטר לקצף יציב.
- שהסירופ בסיר מפסיק לבעבע ,שופכים אותו על החלבונים בזרם דקיק. תוך כדי הקצפה איטית.
- אם רוצים להוסיף צבע מאכל לאחר שהחלבונים התערבבו בבלילה יש להוסיפו.
- אם התערובת קשה מידי הוסיפו מעט מים. וערבבו.
- להמשיך לערבב בקצב איטי עד שהכל מתערבב יחד. (והבלילה משנה את צבעה במידה ובהוספתם צבע מאכל).
- הכי טוב להכינו ולצפות את העוגה. ביום למחרת יהיה לו מרקם של מרנג.
- לשימוש שאינו מידי לשמור בכלי אטום במקרר.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 31/03/2018