עוגיות אספרסו מושלמות
העוגיות הכי איטלקיות שיש, טעימות, מתוקות וקצת שזופות. טעם האספרסו מורגש בכל ביס.
קטגוריה: עוגיות
תת-קטגוריה: שומרות על צורתן לאחר האפייה
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 50 דקות
מספר סועדים: 30+
- מיקסר עם וו גיטרה.
- מערוך.
- קורצן / חותכן- לפי בחירתכם - לא חובה כי ניתן ליצור כדורים עם הידיים.
- משטח עבודה מסיליקון - לא חובה.
- נייר אפייה
- נילון נצמד.
- לעוגיות: מספר העוגיות תלויות בגודל החותכן
- 2 גרם אינסטנט אספרסו (למשל אספרסו גולד) או אספרסו למכונת קפה+ -2 כפיות מים חמים.
- 1/2 כפית גרגירי קפה אינסטנט אספרסו (למשל אספרסו גולד) או אספרסו למכונת קפה - לא חובה.
- 200 גרם קמח לכל מטרה + לחותכנים + למשטח העבודה.
- 130 גרם אבקת סוכר - מנופה
- 100 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר / לפרווה- מרגרינה/מחמאה.
- 1 ביצה L.
- לעוגיות: ממיסים את 2 גרם האספרסו עם שתי כפיות מים חמים. ומניחים בצד עד שהקפה בטמפרטורת החדר.
- בקערת מיקסר להוסף קמח, אבקת סוכר, חמאה, ביצה, אספרסו עם מים (בטמפרטורת החדר) וגרגירי הקפה - ערבבו הכל יחד עד איחוד.
- יתקבל בצק בצבע מוקה. שמתחשק לקחת ביס. אל תקחו.
- עם ידיים מקומחות מעט. צרו מהמבצק הדביק כדור ועטפו בניילון נצמד.
- העבירו למקפיא ל 15 דקות. (אפשר גם למקרר לכ-30 דקות) , הבצק צריך להתקשות ולהיות נוח לרידוד. (אבל אם נשכח והפך לאבן, להעביר לטמפרטורת החדר לריכוך. לא קרה כלום, ואם במקרר מרקמו עדין רך מידי לתת לו עוד זמן).
- העבירו את הבצק למשטח עבודה מקומח מעט. רדדו עם מערוך לעלה בעובי כחצי ס"מ.
- פדרו את הקורצנים/חותכנים וצרו את הצורות. סדרו אותם בתבנית שעל הנייר אפייה.
- כמו כן ניתן גם ליצור כדורים, כ-16 גרם, ולמעוך אותם לעיגול עם כף היד או בתבנית לעוגיות.
- הכניסו לתנור: 180 מעלות צ. - לכ- 10 דקות.
- הוציאו מהתנור למגש קירור, עד קירור מוחלט. לשמור בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 04/04/2018