מרק אפונה מהמם. וגם נראה טוב. מתאים למנה ראשונה. קל להכנה וטעים טעים
קטגוריה: מרקים
תת-קטגוריה: ירקות
רמת קושי: קל
סוג מתכון: פרווה
זמן הכנה כולל: 1 שעה
מספר סועדים: 5-6
סיר למרק קוטר 22 ס"מ,
מחבת טפלון
כף עץ
- בצל 1 גדול קצוץ.
- 6 שיני שום פרוסות.
- 500 גר׳ אפונה יבשה. (אני השתמשתי באפונה של סנפרוסט)קוביות מ-2 גזרים בינונים.
- 2 גבעולי סלרי עם העלים, חתוכים ל-3 חתיכות גדולות.
- 1 שורש סלרי חתוך לקוביות. (לא חובה)
- 1/4 כף מלח- עד חצי כף. לא יותר.
- 1/2כפית פלפל לבן,
- 1/2כפית כמון
- 1/4כפית אגוז מוסקט,
- 2 כפות אבקת מרק בצל
- 2 כפות אבקת מרק עוף או ציר עוף (אני השתמשתי בציר עוף של קנור)
- 5 כוסות מים.
- לקישוט:
- 50-60 גרם שקדים מולבנים פרוסים
- מטגנים את הבצל בסיר עד לשקיפות צהובה. מוסיפים את שיני השום הפרוסות ומטגנים עוד דקה ביחד.
- מוסיפים את שאר התבלינים הירקות ואת אבקות המרק. מערבבים.
- מוסיפים מים. מערבבים טוב.
- מחכים שירתח ללא מכסה. לאחר שרתח מכסים וממשיכים לבשל 20 דקות על אש קטנה.
- לאחר 20 דקות מכבים את האש. מוצאים מהסיר את גבעולי הסלרי וטוחנים את המרק עם בלנדר מוט. טוחנים עד שכמעט הכל נהיה עיסה אחת גדולה.
- לא לטחון עד הסוף, משאירים גם קצת אפונה לא טחונה כיוון שזה מוסיף מרקם נחמד למרק. לא חובה
- לקישוט: במחבת טפלון מחממים שקדים מולבנים פרוסים ללא שמן, עד שיזהיבו ומקשטים עימם את המרק להגשה.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 09/02/2018