מתכון שניצל  עוף עם פרמזן | יס-שף

שניצל עוף עם פרמזן

עוף | לא כשר | בשרי  
דירוג  

ארוחה משביעה וסופר טעימה. קלה להכנה. חזה עוף עם גבינות משובחות. יכולה להגיע גם עם תוספת ספגטי. ממכר.

קטגוריה:  עוף

תת-קטגוריה:  לא כשר

רמת קושי: קל

סוג מתכון: בשרי

זמן הכנה כולל: 1 שעה

מספר סועדים: 3-4 

כלים:

  • פטיש שניצלים.
  • 2 קערות
    מחבת טפלון גדולה -  30 ס"מ.
  • מסננת קטנה.
  • תבנית אפייה.
  • צלחת.
  • מזלג.

מרכיבים:
  • 6 פרוסות חזה עוץ פרוסות לשניצלים דקים.
  • מלח ופלפל שחור טחון - לפי הטעם
  • 4 ביצים M
  • 3 כוסות פירורי לחם, או יותר לפי הצורך
  • 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת/ מוצרלה
  • 2 כפות קמח לכל מטרה, או יותר אם יש צורך
  • מעט שמן קנולה לטיגון
  • 1/2 כוס רסק עגבניות מוכן או 4 עגבניות מגוררות עם מעט מלח.
  • 1/4 כוס מוצרלה מגוררת
  • 1/4 כוס בזיליקום טרי חתוך
  • 1 כף שמן זית
  • מלח
  • לא חובה- מעט גבינה כחולה מגוררת או כל גבינה צהובה אחרת שאתם אוהבים.
הוראות הכנה:
  1. מחממים תנור ל 200 מעלות צלזיוס.
  2. לוקחים את 4 משולשי חזי העוף. שמים כל אחד בין שתי שקיות ניילון ודופקים עם פטיש שניצלים לישור. שיהיה בעובי כ - 1-2 ס"מ.
  3. מפזרים מלח בנדיבות ופלפל טחון על הבשר בשני הצדדים- על פי טעמכם.
  4. מקציפים עם מזלג ביצים בקערה עם רבע כפית מלח ומניחים בצד.
  5. מערבבים פירורי לחם ו - 1 כוס גבינת פרמזן בקערה נפרדת, מניחים בצד.
  6. שופכים קמח למסננת ומפזרים מעל חזה עוף, בשני הצדדים. (זה יותר חסכוני מלהניח על צלחת כמות של קמח שאח"כ נזרק, אבל זאת כמובן גם אפשרות)
  7. טובלים את משולשי העוף המצופה בביצים. משני הצדדים. נותנים לנוזל לזלוג חזרה לקערה. מעבירים לתערובת פירורי הלחם, טבלים בשני הצדדים. . מניחים בצלחת בצד כ 20 דקות. לתת לטעמים להספג.
  8. מחממים שמן במחבת גדולה בחום בינוני. מבשלים את העוף עד להזהבה, כשתי דקות בכל צד. העוף יסיים להתבשל בתנור.
  9. מניחים עוף בתבנית אפייה על נייר אפייה. מעל כל חזה מפזרים שכבה דקה של רוטב עגבניות. מפזרים כמות שווה של גבינת מוצרלה, בזיליקום טרי, מפזרים 1-2 כפות גבינת פרמזן על כל חזה העוף. מעל מטפטפים מעט שמן זית.
  10. אופים בתנור שחומם מראש עד שהגבינה משחימה ומבעבעת וחזה עוף כבר לא ורוד במרכז, 15 עד 20 דקות. (אם יש לכם מדחום החום צריך להיות 74 מעלות צלזיוס).


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 20/04/2018

תגובות והערות: (1)
08/05/2018
5/5

זה שניצל פיצה. מאוד אהבתי.טעים.


עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
1 משתמשים סימנו 'כן'