מתכון עוגת מרציפן ותותים

עוגת מרציפן ותותים

עוגות | פירות | חלבי  
דירוג  

תיאור המתכון:

עוגה ממשפחה טובה. מה יותר טוב מלעשות עוגה מצמח ממשפחת הורדים שנותן לכל עוגה מתיקות קיצית. יחד עם מרציפן כולו עשוי משקדים מתוקים. אתם חייבם לנסות.

קטגוריה:  עוגות

תת-קטגוריה:  פירות

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 1 שעה

מספר סועדים: 5-6 

כלים:

2 תבניות אינגליש קייק  חד פעמיות 31X10.5 + 28X12.5
*****
מיקסר עם וו גיטרה 
2 קערות 
מטרפה
נייר נספג
לקקן
מספרים
מרית מדורגת

מרכיבים:
  • 125 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות.
  • 350 גרם מרציפן רך/ בטמפרטורת חדר - חתוך לקוביות.
  • כ-10 תותים חתוכים לקוביות.
  • 1 כוס סוכר לבן.
  • 3 ביצים L או 4 ביצים M.
  • כוס וחצי קמח לכל מטרה / קמח לעוגות - מנופה.
  • 1 כפית אבקת אפייה.
  • 1/2 כפית סודה לשתייה.
  • 1/8 כפית מלח או פחות.
  • רבע כוס מיץ לימון סחוט.
  • רבע כוס חלב.

הוראות הכנה:
  1. מחממים תנור ל 180C.
  2. מחממים תנור ל 180C.
  3. בקערה מגלגלים את התותים עם מעט קמח. שמים בצד.
  4. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה והמרציפן. מערבבים במהירות נמוכה עד לאיחוד.
  5. מוסיפים את הסוכר וממשיכים לערבב.
  6. מוסיפים את הביצים על מהירות בינונית אחת אחת עם מספר שניות בין אחת לאחת עד איחוד וקבלת תערובת תפוחה.
  7. בקערה מערבבים את הקמח, המלח, אבקת האפייה ואבקת הסודה לשתייה עם מטרפה. בקערה שנייה מערבבים את החלב ומיץ הלימון עם מטרפה.
  8. מנמיכים את המיקסר למהירות איטית. מוסיפים שליש מתערובת הקמח. עד איחוד
  9. מוסיפים במספר פעמים את הנוזלים והקמח וממשיכים כך עד להטמעת שתי התערובות.
  10. מוסיפים את התותים ומקפלים אותם לתוך התערובת בעזרת לקקן.
  11. מוזגים את הבלילה לשתי תבניות משומנות.
  12. אופים עד שקיסם יוצא יבש או עם מעט פירורים לחים - בערך 60 דקות. בדקו אחרי 40.
  13. מוצאים לרשת קירור. מחכים כעשר דקות ויוצקים על העוגת סירופ סוכר, חצי כמות לכל תבנית- לא חובה.
  14. מחכים עד קירור מוחלט.
  15. חותכים את התבנית החד פעמים בעזרת מספרים לכל אורח 4 הפינות. מקפלים את הדפנות. עם מרית מדורגת מעבירים בזהירות למגש יפה ומגישים לשולחן. אפשר לקשט את המגש בתותים.
  16. העוגה נשמרת בטמפרטורת החדר בפעמון עד 3 ימים. ניתן לשמור במקרר. ניתן גם להקפיא.

  • ** ניתן לשנות ולשים פירות אחרים כמו אגסים ומשמשים.
  • ***רוצים להכין את המרציפן בעצמכם? לחצו כאן למתכון.

  הוסף למועדפים


 נוצר על ידי: יעל רום 

בתאריך: 29/04/2018

     
תגובות והערות: (1)
menchik
31/05/2018
5/5

העוגה טעימה בצורה בלתי רגילה . המצרכים לעוגה להכנה עצמית קצת יקרים המרציפן הקנוי יקר מאד עדיף להכין בבית. במילה אחת שאפו.


עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'