עוגה ממשפחה טובה. מה יותר טוב מלעשות עוגה מצמח ממשפחת הורדים שנותן לכל עוגה מתיקות קיצית. יחד עם מרציפן כולו עשוי משקדים מתוקים. אתם חייבם לנסות.
כלים:
2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות 31X10.5 + 28X12.5
*****
מיקסר עם וו גיטרה
2 קערות
מטרפה
נייר נספג
לקקן
מספרים
מרית מדורגת
מרכיבים:
- 125 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות.
- 350 גרם מרציפן רך/ בטמפרטורת חדר - חתוך לקוביות.
- כ-10 תותים חתוכים לקוביות.
- 1 כוס סוכר לבן.
- 3 ביצים L או 4 ביצים M.
- כוס וחצי קמח לכל מטרה / קמח לעוגות - מנופה.
- 1 כפית אבקת אפייה.
- 1/2 כפית סודה לשתייה.
- 1/8 כפית מלח או פחות.
- רבע כוס מיץ לימון סחוט.
- רבע כוס חלב.
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל 180C.
- מחממים תנור ל 180C.
- בקערה מגלגלים את התותים עם מעט קמח. שמים בצד.
- במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה והמרציפן. מערבבים במהירות נמוכה עד לאיחוד.
- מוסיפים את הסוכר וממשיכים לערבב.
- מוסיפים את הביצים על מהירות בינונית אחת אחת עם מספר שניות בין אחת לאחת עד איחוד וקבלת תערובת תפוחה.
- בקערה מערבבים את הקמח, המלח, אבקת האפייה ואבקת הסודה לשתייה עם מטרפה. בקערה שנייה מערבבים את החלב ומיץ הלימון עם מטרפה.
- מנמיכים את המיקסר למהירות איטית. מוסיפים שליש מתערובת הקמח. עד איחוד
- מוסיפים במספר פעמים את הנוזלים והקמח וממשיכים כך עד להטמעת שתי התערובות.
- מוסיפים את התותים ומקפלים אותם לתוך התערובת בעזרת לקקן.
- מוזגים את הבלילה לשתי תבניות משומנות.
- אופים עד שקיסם יוצא יבש או עם מעט פירורים לחים - בערך 60 דקות. בדקו אחרי 40.
- מוצאים לרשת קירור. מחכים כעשר דקות ויוצקים על העוגת סירופ סוכר, חצי כמות לכל תבנית- לא חובה.
- מחכים עד קירור מוחלט.
- חותכים את התבנית החד פעמים בעזרת מספרים לכל אורח 4 הפינות. מקפלים את הדפנות. עם מרית מדורגת מעבירים בזהירות למגש יפה ומגישים לשולחן. אפשר לקשט את המגש בתותים.
- העוגה נשמרת בטמפרטורת החדר בפעמון עד 3 ימים. ניתן לשמור במקרר. ניתן גם להקפיא.
- ** ניתן לשנות ולשים פירות אחרים כמו אגסים ומשמשים.
- ***רוצים להכין את המרציפן בעצמכם? לחצו כאן למתכון.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 29/04/2018