מתכון סלט תפוחי אדמה קטנים | יס-שף

סלט תפוחי אדמה קטנים

תוספות | תפוח אדמה | פרווה  
דירוג  

הירק ששמו יצא לתהילה על שולחנכם בערב עם דג לצידו. הנה תוספת לדג סלמון או לכל דג אחר. קל להכנה וטעים מאוד עם תפוחי אדמה קטנים. הסלט יתאים גם לבשר .

קטגוריה:  תוספות

תת-קטגוריה:  תפוח אדמה

רמת קושי: קל

סוג מתכון: פרווה

זמן הכנה כולל: 30 דקות

מספר סועדים: 7-8 

כלים:

  • קערה גדולה.
  •  מטרפה
  • מנדולינה /סכין
  • סיר גדול
  • כף ערבוב

מרכיבים:
  • 500 גר תפוחי אדמה קטנים
  • 4 כפיות שמן זית
  • 3 כפות חרדל דיזון
  • 1 כף סוכר
  • 3 כפות חומץ בן יין לבן
  • 6 כפות מיונז
  • 150 גרם צנוניות קטנות- חתוכות דק במנדולינה
  • 3 בצלים ירוקים חתוכים לעיגולים.
  • 3-4 גזע עלי סלרי חתוכים לרוחבם- לא צריך את העלים
  • פטרוזליה קצוצה - לא דק.
  • מלח ופלפל שחור בנדיבות.
  • כף מיץ לימון סחוט.
הוראות הכנה:
  1. שמים את תפוחי האדמה בסיר עם מים מומלחים. להביא לרתיחה. מרתיחים במשך 15 דקות או עד שתפ"א רכים. מסננים ופורסים כל תפוח אדמה לרבעים.
  2. בקערה גדולה מערבבים עם מטרפה את השמן, חרדל, סוכר וחומץ . לא דורש ערבוב ארוך. מוסיפים את תפוחי האדמה החמים ומתבלים במלח ופלפל. מערבבים בכף ומניחים בצד להתקרר. זה הזמן שהתפ"א סופג את הטעמים של הרוטב. מניחים בצד כ 10 דקות.
  3. לאחר מכן, מוסיפים את המיונז, בצל ירוק, צנונית, סלרי, מערבבים בכף היטב ובודקים את התיבול. מוסיפים מיץ לימון, מוסיפים פטרוזליה. מערבבים.
  4. להגיש את הסלט לצד הסלמון.
  5. כמו כן בבופה, ניתן לסדר את הסלט על צלחת מאורכת ועל הסלט לשים את הסלמון החתוך לחתיכות.
  6. הכנה עד 3 שעות לפני זמן ההגשה.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 03/05/2018

תגובות והערות: (1)
08/05/2018
5/5

הרגשתי צורך לומר תודה על המתכון המדהים הזה. כמה פשוט ככה שידרג לי ארוחה.


עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'