הירק ששמו יצא לתהילה על שולחנכם בערב עם דג לצידו. הנה תוספת לדג סלמון או לכל דג אחר. קל להכנה וטעים מאוד עם תפוחי אדמה קטנים. הסלט יתאים גם לבשר .
קטגוריה: תוספות
תת-קטגוריה: תפוח אדמה
רמת קושי: קל
סוג מתכון: פרווה
זמן הכנה כולל: 30 דקות
מספר סועדים: 7-8
- קערה גדולה.
- מטרפה
- מנדולינה /סכין
- סיר גדול
- כף ערבוב
- 500 גר תפוחי אדמה קטנים
- 4 כפיות שמן זית
- 3 כפות חרדל דיזון
- 1 כף סוכר
- 3 כפות חומץ בן יין לבן
- 6 כפות מיונז
- 150 גרם צנוניות קטנות- חתוכות דק במנדולינה
- 3 בצלים ירוקים חתוכים לעיגולים.
- 3-4 גזע עלי סלרי חתוכים לרוחבם- לא צריך את העלים
- פטרוזליה קצוצה - לא דק.
- מלח ופלפל שחור בנדיבות.
- כף מיץ לימון סחוט.
- שמים את תפוחי האדמה בסיר עם מים מומלחים. להביא לרתיחה. מרתיחים במשך 15 דקות או עד שתפ"א רכים. מסננים ופורסים כל תפוח אדמה לרבעים.
- בקערה גדולה מערבבים עם מטרפה את השמן, חרדל, סוכר וחומץ . לא דורש ערבוב ארוך. מוסיפים את תפוחי האדמה החמים ומתבלים במלח ופלפל. מערבבים בכף ומניחים בצד להתקרר. זה הזמן שהתפ"א סופג את הטעמים של הרוטב. מניחים בצד כ 10 דקות.
- לאחר מכן, מוסיפים את המיונז, בצל ירוק, צנונית, סלרי, מערבבים בכף היטב ובודקים את התיבול. מוסיפים מיץ לימון, מוסיפים פטרוזליה. מערבבים.
- להגיש את הסלט לצד הסלמון.
- כמו כן בבופה, ניתן לסדר את הסלט על צלחת מאורכת ועל הסלט לשים את הסלמון החתוך לחתיכות.
- הכנה עד 3 שעות לפני זמן ההגשה.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 03/05/2018