מתכון מתכון לעוגת ממתקים ושוקולד חלבית

מתכון לעוגת ממתקים ושוקולד חלבית

דירוג  

מתכון לעוגת ממתקים, טעימה וקלה להכנה המלאה בממתקים ושוקולד. לא צריך אירוע מיוחד כדי להכין את העוגה הזאת סתם כי מתחשק ורוצים לסיים ארוחה טובה או מפגש חברים עם עוגה טעימה.

קטגוריה:  עוגיות

תת-קטגוריה:  חלבי / פרווה

רמת קושי: קל

סוג מתכון: פרווה

זמן הכנה כולל: 1 שעה

מספר סועדים: 9-10 

כלים:

תבנית אפייה 24 ס"מ. משומנת/ 2 אינגליש קייק.

כוסות וכפות מדידה.

לקקן.

מיקסר + וו גיטרה+ וו הקצפה.

קערה.

סכין / פלטה מדורגת.

 

מרכיבים:
  • 1 כוס חלב רוויון.
  • 4 ביצים
  • 200 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר.
  • 1.5 כוסות סוכר.
  • 2+1/2 כוסות קמח תופח.
  • 1 כפית סודה לשתייה.
  • 2 כפיות תמצית וניל.
  • 1/4 כוס שוקולד מריר, מגורר.
  • 2 כפות אבקת שוקולית.
  • 75 גרם מרשמלו ורודים או לבנים- קצוצים+ 100 גרם סוכריות גומי צבעוניות קצוצות.
  • לעיטור:
  • כ- 1 כוס ממתקים שונים, מרשמלו, סוכריות ג'לי שוקולדים, חמצוצים, סוכריות שוקולד שטוחות צבעוניות, סוכריות לעוגה וכדומה
  • קרם:
  • 2 כוסות (320 גרם) אבקת סוכר, מנופה.
  • ¼ כוס (60 מ"ל) מים. אם צריך יותר סמיכות מוסיפים.
הוראות הכנה:
  1. חממו תנור 175 מעלות צ.
  2. בקערה אחרת מערבבים יחד: חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים ביצים, אחת אחת, מערבבים היטב בין ההוספות.
  3. מוסיפים אבקת אפייה, קקאו, שוקולד מגורר, סודה לשתייה וחצי מכמות הקמח. מוסיפים ממתקים. מקפלים בעדינות עד איחוד.
  4. מערבבים פנימה תמצית וניל, חלב רוויון ומערבבים טוב. מוסיפים את חצי כמות הקמח הנותרת. מערבבים עד איחוד. מעבירים לתבנית האפייה. אם יש צורך מישירים עם פלטה מדורגת.
  5. אופים כ-50 דקות, בתנור שחומם מראש עד שקיסם הננעץ באמצע יוצא נקי.
  6. מעבירים לרשת קירור עד קירור מוחלט. ואז מכינים את הזיגוג.
  7. בקערה מערבבים את כל חומרי הזיגוג. שופכים על העוגה ומקשטים.

אחר שהעוגה מוכנה אפשר להוסיף סירופ סוכר- למתכון לחצו כאן. מומלץ אבל לא חובה. לאחר מכן לתת לעוגה להתקרר עד קירור מוחלט ואז להמשיך עם הזיגוג.

  הוסף למועדפים


 נוצר על ידי:  

בתאריך: 01/01/0001

     
תגובות והערות: (1)
23/08/2021
 גל
5/5

הכי טוב להכין עם ילדים.


עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'

הירשמו לניוזלטר

וקבלו מתכונים חדשים באי-מייל