עוגיות שקדים טעימות
עוגיות שקדים הכי טובות שיש וששומרות על צורתם לאחר האפייה.
קטגוריה: עוגיות
תת-קטגוריה: שומרות על צורתן לאחר האפייה
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 30 דקות
מספר סועדים: 20+
- מיקסר עם וו גיטרה.
- חותכנים/ קורצנים.
- מערוך.
- היבשים:
- 3 כוסות קמח לכל מטרה.
- ½1 כוסות סוכר. ¾ כוס שקד מולבן טחון. ½ כפית אגוז מוסקט.
- 1/8 כפית מלח.
- 1 כפית אבקת אפייה.
- **לעוגיות כהות הוסיפו 2 כפות קקאו.
- הרטובים:
- 2 ביצים M.
- 150 גרם חמאה רכה. (לעוגיות פרווה נשתמש במרגרינה/מחמאה רכה)
- ½1 כפיות תמצית וניל.
- ½ כפית תמצית שקדים.
- מכניסים את כל הרטובים למיקסר ומערבבים עד לאיחוד.
- בקערה נפרדת, מערבבים יחד את כל היבשים – עד לאיחוד.
- לאחר מכן , כאשר המיקסר על מהירות נמוכה! מאוד, מוסיפים גם את היבשים.
- כאשר הבלילה מתחילה להתגבש , מגבירים את המהירות. עד שנוצר בצק.
- יוצרים עם הידיים עיגול גדול או שני עיגולים מהבצק , עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למנוחה של מינימום חצי שעה. » הבצק יכול לעבור מכאן גם להקפאה, עד שלושה חודשים.
- לאחר חצי שעה ניתן להוציא את הבצק מהמקרר. לרדד עם המערוך וליצור עוגיות על משטח העבודה, עם חותכנים.
- לאחר שיש מגש שלם של עוגיות. מכניסים למקרר לחצי שעה. זה עוזר לעוגיות לשמור על צורתם.
- מחממים תנור C180° מעלות צלזיוס כ-12 דקות.
- מוציאים מהתנור ונותנים לעוגיות להתקרר.
- שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 09/02/2018