עוגיות סוכר צבעוני
עוגיות טעימות וברמת חמידות גבוה. קלות להכנה. יקשטו כל עמדת קינוחים וכל מסיבת יום הולדת או אירוע משפחתי. אל חשש, אין כאן טעם של כפית סוכר שלקחתם לפה. אלה חוויה מתוקה עם יופי ואופי. אתם חייבים לנסות.
קטגוריה: עוגיות
תת-קטגוריה: עוגיות למסיבות
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 1 שעה
מספר סועדים: 12+
שקיות נילון (למי שמכין את הסוכר הצבעוני בעצמו)
מיקסר עם וו גיטרה.
קורצני עיגולים או חותכנים בצורות שונות.
נייר נצמד
נייר אפייה
משטח עבודה מסיליקון - לא חובה.
מכחול
- 100 גרם חמאה רכה - לפרווה מרגרינה רכה.
- 3/4 כוס שקדים טחונים -רצוי מנופים (לא בנפה. שמים במעבד מזון עם להב סכין ומפעילים לכחמש שש שניות. הכי קל ומצליח מצוין ).
- 2 כוסות קמח לכל מטרה / קמח לעוגיות - מנופה
- 1 ביצה M.
- 1/2 כוס אבקת סוכר- מנופה/ סוכר לבן.
- 1/8 מלח.
- לקישוט:
- סוכר צבעוני -בצבעים שונים- להשיג בחנויות האפייה.
- רבע כוס מים.
- במידה ואתם מכינים בעצמכם סוכר צבעוני:
- 1/2 ק"ג סוכר לבן.
- 3-4 צבעי מאכל שונים.
- **אפשר להשתמש בחותכנים שונים ולא רק ריבוע או עיגול כיוון שהעוגיות שומרות על צורתן לאחר האפייה.
- להכנת הסוכר הצבעוני בעצמכם:
- מחלקים את חצי קילו הסוכר לשקיות ניילון, לפי מספר צבעי המאכל שבחרתם להשתמש. לכל שקית עם סוכר מוסיפים 2-3 טיפות מצבע המאכל. קושרים את השקית. מעסים בידיים את הסוכר עד שכל הסוכר נצבע לגמרי . שומרים בשקית עד שיתווסף למתכון.**בדיוק באותה שיטה ניתן לצבוע קוקוס טחון.
- להכנת העוגיות:
- מכניסים למיקסר את החמאה והמלח והסוכר - מערבבים יחד עד איחוד.
- מוסיפים במהירות נמוכה את הביצים והקמח. עד שמתקבל בצק אחיד. להשתדל לא לערבב יותר מידי.
- מעברים למשטח עבודה. יוצרים עיגול מהבצק. עוטפים בנייר נצמד. ומעבירים למקרר לחצי שעה.
- לאחר חצי שעה, מחממים תנור ל 180 מעלות צ. מוצאים בצק מהמקרר.
- מקמחים עמדת עבודה. מרדדים את הבצק לשכבה דקה 6-5 מ"מ ועם חותכנים שנטבלו במעט קמח יוצרים את הצורות.
- מניחים את העוגיות בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מברישים את העוגיות עם המכחול במעט מים וזורים עליהן את הסוכר הצבעוני, כך שיכסו את כל העוגיה. בנדיבות. בכל עוגיה צבע אחר.
- עם קצות האצבעות דוחפים בעדינות את הסוכר לתוך הבצק.
- מכניסים לאפייה למשך 10-12 דקות. מגש עליון. עד להזהבה. מוציאים לרשת קירור. לאחר שהעוגיות התקררו, שומרים אותם בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
- ניתן לשמור במקפיא עד חודש.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 06/05/2018