מתכון עוגיות שוקולד סדקים - שני סוגים | יס-שף

עוגיות שוקולד סדקים - שני סוגים

עוגיות | שוקולד | פרווה  
דירוג  

עוגייה משוקולד מריר במראה מושלם. מה יותר טוב מזה? במהלך האפייה העוגיות תופחות ונסדקת ומכיוון שהבצק לא סופג אליו את אבקת הסוכר, העוגייה מקבלת את מראה הסדקים המיוחד לה. טעימה ומרשימה. קלה להכנה.

קטגוריה:  עוגיות

תת-קטגוריה:  שוקולד

רמת קושי: קל

סוג מתכון: פרווה

זמן הכנה כולל: 20 דקות

מספר סועדים: 12+ 

כלים:

מרכיבים:
  • לפניכם שני מתכונים - עם אותה תוצאה. תבחרו מה שמתחשק לכם.
  • מתכון ראשון : כ- 25 עוגיות או יותר תלוי בקוטר העיגול
  • 300 גרם שוקולד מריר 60% קצוץ
  • 60 מ"ל (4 כפות) שמן קנולה
  • 4 ביצים M
  • 200 גרם (כוס אחת) סוכר לבן
  • 280 גרם (2 כוסות) קמח - מנופה
  • 1 שקית (10 גרם) אבקת אפיה
  • 1 כפית אבקת קפה נמס
  • 1/2 כפית מלח
  • 250 גרם אבקת סוכר - מנופה
  • מתכון שני עם אותה תוצאה: אותם הוראות הכנה: פחות כמויות בחומרים. וכמובן שינויים נוספים.
  • 50 גרם חמאה
  • 200 גר' שוקולד מריר שבור לקוביות
  • 2/3 כוס אבקת סוכר - מנופה
  • 3 ביצים M
  • כפית תמצית וניל
  • 1/2 1 כוסות קמח - מנופה
  • 2 כפות אבקת קקאו
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/2 כפית אבקת אפיה
  • לקישוט: 2 כוסות אבקת סוכר מנופה ללא גושים, לאיבוק העוגיות
הוראות הכנה:
  1. ממיסים את השוקולד עם שמן בסיר כפול או במיקרוגל. מוסיפים ביצים אחת-אחת תוך כדי ערבוב,עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מערבבים את כל החומרים היבשים. מוסיפים לתערובת השוקולד ומערבבים לתערובת אחידה.
  3. שמים קערה כשעתיים במקרר.
  4. מחממים תנור ל190 מעלות צ.
  5. יוצרים כדורים בגודל אגוז מלך, טובלים באבקת סוכר. מגלגלים פעמיים באבקת סוכר, בהפרש של כמה דקות, מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה. ואופים כ- 10 דקות. העוגיות ישתטחו וייסדקו מאוד.
  6. מניחים להצטנן. לאחסן בכלי אטום בשכבה אחת ולא בערמות.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 10/05/2018

תגובות והערות: (1)
 לילך בן ארי
11/09/2018
5/5

כייף להגיש כאלה עוגיות יפות וטעימות. תודה על המתכון.


עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
3 משתמשים סימנו 'כן'