עוגיות שוקולד עם עדשים צבעוניות
צבע וכייף ומסיבות זה הסטייל שלנו. אז נכון שאפשר במקום עדשים צבעוניות לעטר בשבבי שוקולד ציפס, אגוזי מלך וכדומה . אבל מה כל המסיבה בזה? קל להכנה. טעים ומתוק. ענק ומרשים. העוגיות יקשטו כל שולחן בצבעוניות נפלאה.
קטגוריה: עוגיות
תת-קטגוריה: עוגיות למסיבות
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 30 דקות
מספר סועדים: 12+
- מיקסר עם וו גיטרה.
- נייר אפייה.
- מרית.
- 150 גרם חמאה רכה -לפרווה, מרגרינה.
- 3/4 כוס סוכר לבן (150 גרם).
- 180 גרם סוכר חום (3/4 כוס דחוסה)
- 2 ביצים M או 1 ביצה XL.
- 1 כפית תמצית וניל.
- 2.5 כוסות קמח- מנופה.
- 1/3 כוס קקאו - מנופה (40 גרם).
- 1 כפית סודה לשתייה.
- רבע כפית מלח.
- 1 כוס שוקולד ציפס או כוס סוכריות עדשים או m&ms.
- מחממים תנור ל 180 מעלות צ.
- מקציפים במיקסר חמאה וסוכר לבן וחום עד קבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את הביצים ומערבבים עד קבלת תערובת קרמית.
- מוסיפים: מלח, קמח, קקאו,אבקת סודה ומערבבים עד חבלת תערובת אחידה.**
- יוצרים מהבצק, עם ידיים רטובות, כדורים בקוטר 3-4 ס"מ. (הגודל לאחר האפייה יהיה כ 10 ס"מ).
- מניחים את הכדורים באופן מרווח על תבנית האפייה שעליה נייר אפייה. העוגיות מתרחבות מאוד. כל עוגייה תכפיל את גודלה ויותר. כדאי לשים כ 8-9 כדורים.
- משטחים את הכדור עם כף היד בעדינות .
- נועצים בכל כדור כ 5-8 עדשים. או כל כמות שנראת לכם כעיצוב מתאים. גם שיראה לכם צפוף מידי תזכרו שהעוגייה מתרחבת וכל עדש יקבל את מקומו הראוי.
- אופים כ- 20 דקות או עד שהעוגיות שוטוחת ויציבות למגע בשוליים.
- מצננים בתבנית. לא לגעת/להעביר עד שיתקררו. לאחר מכן, עם מרית נעביר לכלי אטום.
- מאחסני בכלי אטום. בחדר. עד המסיבה....
- **שוקולד ציפס אפשר להוסיף בשלב 4 - לא חובה- לדעתי זה יוסיף מתיקות מיותרת...לשיקולכם. ***בגלל השוני בין התנורים, ובגלל שאלו עוגיות שעושים שוב ושוב יש המספרים כי סוכריות העדשים מתבקעות להם ויש בהם סדקים. למרות שלדעתנו זה נחמד. אבל למי שזה קורה, ורוצה לשנות: >לא לשים את העדשים בשלב 8 >בשלב 9 - לאחר עשר דקות אפייה, להוציא עם מגבת בזהירות את התבנית החמה> לשים את התבנית על משטח עבודה> לנעוץ על כל עוגייה את העדשים בעדינות פנימה >בזהירות ולהחזיר לתנור להמשך אפייה.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 12/05/2018