מתכון עוגיות שוקולד עם עדשים צבעוניות

עוגיות שוקולד עם עדשים צבעוניות

דירוג  

צבע וכייף ומסיבות זה הסטייל שלנו. אז נכון שאפשר במקום עדשים צבעוניות לעטר בשבבי שוקולד ציפס, אגוזי מלך וכדומה . אבל מה כל המסיבה בזה? קל להכנה. טעים ומתוק. ענק ומרשים. העוגיות יקשטו כל שולחן בצבעוניות נפלאה.

קטגוריה:  עוגיות

תת-קטגוריה:  עוגיות למסיבות

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 30 דקות

מספר סועדים: 12+ 

כלים:

  • מיקסר עם וו גיטרה.
  • נייר אפייה.
  • מרית.

מרכיבים:
  • 150 גרם חמאה רכה -לפרווה, מרגרינה.
  • 3/4 כוס סוכר לבן (150 גרם).
  • 180 גרם סוכר חום (3/4 כוס דחוסה)
  • 2 ביצים M או 1 ביצה XL.
  • 1 כפית תמצית וניל.
  • 2.5 כוסות קמח- מנופה.
  • 1/3 כוס קקאו - מנופה (40 גרם).
  • 1 כפית סודה לשתייה.
  • רבע כפית מלח.
  • 1 כוס שוקולד ציפס או כוס סוכריות עדשים או m&ms.
הוראות הכנה:
  1. מחממים תנור ל 180 מעלות צ.
  2. מקציפים במיקסר חמאה וסוכר לבן וחום עד קבלת תערובת אחידה.
  3. מוסיפים את הביצים ומערבבים עד קבלת תערובת קרמית.
  4. מוסיפים: מלח, קמח, קקאו,אבקת סודה ומערבבים עד חבלת תערובת אחידה.**
  5. יוצרים מהבצק, עם ידיים רטובות, כדורים בקוטר 3-4 ס"מ. (הגודל לאחר האפייה יהיה כ 10 ס"מ).
  6. מניחים את הכדורים באופן מרווח על תבנית האפייה שעליה נייר אפייה. העוגיות מתרחבות מאוד. כל עוגייה תכפיל את גודלה ויותר. כדאי לשים כ 8-9 כדורים.
  7. משטחים את הכדור עם כף היד בעדינות .
  8. נועצים בכל כדור כ 5-8 עדשים. או כל כמות שנראת לכם כעיצוב מתאים. גם שיראה לכם צפוף מידי תזכרו שהעוגייה מתרחבת וכל עדש יקבל את מקומו הראוי.
  9. אופים כ- 20 דקות או עד שהעוגיות שוטוחת ויציבות למגע בשוליים.
  10. מצננים בתבנית. לא לגעת/להעביר עד שיתקררו. לאחר מכן, עם מרית נעביר לכלי אטום.
  11. מאחסני בכלי אטום. בחדר. עד המסיבה....
  12. **שוקולד ציפס אפשר להוסיף בשלב 4 - לא חובה- לדעתי זה יוסיף מתיקות מיותרת...לשיקולכם. ***בגלל השוני בין התנורים, ובגלל שאלו עוגיות שעושים שוב ושוב יש המספרים כי סוכריות העדשים מתבקעות להם ויש בהם סדקים. למרות שלדעתנו זה נחמד. אבל למי שזה קורה, ורוצה לשנות: >לא לשים את העדשים בשלב 8 >בשלב 9 - לאחר עשר דקות אפייה, להוציא עם מגבת בזהירות את התבנית החמה> לשים את התבנית על משטח עבודה> לנעוץ על כל עוגייה את העדשים בעדינות פנימה >בזהירות ולהחזיר לתנור להמשך אפייה.

  הוסף למועדפים


 נוצר על ידי: יעל רום 

בתאריך: 12/05/2018

     
תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
1 משתמשים סימנו 'כן'

הירשמו לניוזלטר

וקבלו מתכונים חדשים באי-מייל