מתכון עוגיות שוקולד עם עדשים צבעוניות

עוגיות שוקולד עם עדשים צבעוניות

דירוג  
  הוסף למועדפים

תיאור המתכון:

צבע וכייף ומסיבות זה הסטייל שלנו. אז נכון שאפשר במקום עדשים צבעוניות לעטר בשבבי שוקולד ציפס, אגוזי מלך וכדומה . אבל מה כל המסיבה בזה? קל להכנה. טעים ומתוק. ענק ומרשים. העוגיות יקשטו כל שולחן בצבעוניות נפלאה.

קטגוריה:  עוגיות

תת-קטגוריה:  עוגיות למסיבות

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 30 דקות

מספר סועדים: 12+ 

כלים:

  • מיקסר עם וו גיטרה.
  • נייר אפייה.
  • מרית.

מרכיבים:
  • 150 גרם חמאה רכה -לפרווה, מרגרינה.
  • 3/4 כוס סוכר לבן (150 גרם).
  • 180 גרם סוכר חום (3/4 כוס דחוסה)
  • 2 ביצים M או 1 ביצה XL.
  • 1 כפית תמצית וניל.
  • 2.5 כוסות קמח- מנופה.
  • 1/3 כוס קקאו - מנופה (40 גרם).
  • 1 כפית סודה לשתייה.
  • רבע כפית מלח.
  • 1 כוס שוקולד ציפס או כוס סוכריות עדשים או m&ms.

הוראות הכנה:
  1. מחממים תנור ל 180 מעלות צ.
  2. מקציפים במיקסר חמאה וסוכר לבן וחום עד קבלת תערובת אחידה.
  3. מוסיפים את הביצים ומערבבים עד קבלת תערובת קרמית.
  4. מוסיפים: מלח, קמח, קקאו,אבקת סודה ומערבבים עד חבלת תערובת אחידה.**
  5. יוצרים מהבצק, עם ידיים רטובות, כדורים בקוטר 3-4 ס"מ. (הגודל לאחר האפייה יהיה כ 10 ס"מ).
  6. מניחים את הכדורים באופן מרווח על תבנית האפייה שעליה נייר אפייה. העוגיות מתרחבות מאוד. כל עוגייה תכפיל את גודלה ויותר. כדאי לשים כ 8-9 כדורים.
  7. משטחים את הכדור עם כף היד בעדינות .
  8. נועצים בכל כדור כ 5-8 עדשים. או כל כמות שנראת לכם כעיצוב מתאים. גם שיראה לכם צפוף מידי תזכרו שהעוגייה מתרחבת וכל עדש יקבל את מקומו הראוי.
  9. אופים כ- 20 דקות או עד שהעוגיות שוטוחת ויציבות למגע בשוליים.
  10. מצננים בתבנית. לא לגעת/להעביר עד שיתקררו. לאחר מכן, עם מרית נעביר לכלי אטום.
  11. מאחסני בכלי אטום. בחדר. עד המסיבה....
  12. **שוקולד ציפס אפשר להוסיף בשלב 4 - לא חובה- לדעתי זה יוסיף מתיקות מיותרת...לשיקולכם. ***בגלל השוני בין התנורים, ובגלל שאלו עוגיות שעושים שוב ושוב יש המספרים כי סוכריות העדשים מתבקעות להם ויש בהם סדקים. למרות שלדעתנו זה נחמד. אבל למי שזה קורה, ורוצה לשנות: >לא לשים את העדשים בשלב 8 >בשלב 9 - לאחר עשר דקות אפייה, להוציא עם מגבת בזהירות את התבנית החמה> לשים את התבנית על משטח עבודה> לנעוץ על כל עוגייה את העדשים בעדינות פנימה >בזהירות ולהחזיר לתנור להמשך אפייה.


 נוצר על ידי: Admin 

בתאריך: 12/05/2018

     
תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
1 משתמשים סימנו 'כן'