עוגת פרווה משגעת. במזרח, בניגוד אלינו במזרח התיכון, קרם קוקוס הוא מרכיב שנמצא כמעט בכל ארוחה, בכל קינוח. יש לו טעם משגע ומיוחד שכדאי להכיר. העוגה נראת כמו עוגת גבינה, אבל היא עומדת בזכות עצמה כ"עוגת קרם קוקוס נהדרת". למרות שיש בה טעם לימוני, ונילי, גבינתי.. הקרם קוקוס מוסיף טעם מיוחד אבל אין בה טעם של קוקוס - אלה אם כן תעטרו בקוקוס בשלב הקישוט. מה יש עוד להגיד? משמין? לא. חס וחלילה. תאכלו רק פרוסה אחת. קלה להכנה, טעימה ומתוקה.
קטגוריה: עוגות
תת-קטגוריה: פרווה
רמת קושי: בינוני
סוג מתכון: פרווה
זמן הכנה כולל: 1 שעה
מספר סועדים: 7-8
- תבנית קפיץ עגולה קוטר 24 ס"מ / מתאים גם למנג'טים מקרטון (ראו סעיף 15 בהוראות ההכנה)/ תבנית קפיץ עגולה קוטר 20 ס"מ + 6 מנג'טים מקרטון בקוטר 5 ס"מ
- מיקסר עם וו הקצפה
- נייר אפייה
- כף
- לקקן
- סטופר
- רשת קירור
- סיר בינוני
- קערה בינונית
- מטרפה
- סכין חד ודק
- בסיס:
- 150 גרם ביסקוויטים (פרווה) טחונים.
- 2 כפות סוכר.
- 75 גרם מחמאה/מרגרינה מומסת.
- לקרם:
- ממרח על בסיס סויה - בסגנון שמנת.
- 1 כף קורנפלור.
- גלטין 14 גרם.
- 3 חלמונים - הצהוב של ביצה גודל M.
- 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל/ לימון.
- כפית תמצית וניל/לימון.
- 1 וחצי כוסות סוכר לבן.
- 2 קליפות לימון מגוררות.
- 1 קופסה (400 גרם) קרם קוקוס - לא לקנות בטעות מי קוקוס.
- 4 כפות מיץ לימון סחוט טרי.
- 1 מיכל (250 מ"ל) קצפת צמחית.
- 1 שקית סוכר וניל.
- כף וחצי סוכר.
- לקישוט:
- ראו סעיף 14 בהוראות ההכנה.
- הכנת הבסיס: נחמם תנור ל200 מעלות
- בקערה מערבבים את הביסקווטים הטחונים, הסוכר והמרגרינה עד שנוצרת מחית דביקה.
- משמנים את תבנית האפייה. שמים נייר אפייה חתוך לגודל התבנית ומשמנים אותו גם.
- עם כף מעברים את הפירורים מהקערה לתבנית ומשטחים לעובי זהה.
- ננמיך חום תנור ל- 180 מ"צ , נכניס תבנית לעשר דקות בלבד - על סטופר.
- נוציא לרשת קירור. עד קירור מוחלט.
- להכנת המלית: מוציאים את הממרח על בסיס סויה מהמקרר לטמפרטורת החדר.
- מכינים את הגלטין על פי ההוראות על היצרן. בוללים את הקורנפלור ב־2 כפות מים. שמים בצד.
- בקערה בינונית עם מטרפה טורפים יחד . כדי לעבות את החלמונים: חלמוני ביצים, סוכר, קורנפלור וגרידת לימון
- מנערים היטב את קופסת קרם הקוקוס ופותחים אותה. מוסיפים לתערובת החלמונים 3 כפות מקרם הקוקוס וטורפים היטב.
- יוצקים את קרם הקוקוס הנותר לסיר בינוני ומחממים מעל להבה בינונית -עד רתיחה. מערבבים מידי פעם. מסירים מהאש
- יוצקים כשליש מכמות קרם הקוקוס החם -אפשר למדוד 135-140 מ"ל. - לתערובת החלמונים בקערה מוסיפים מעט ומערבבים וכך הלאה.
- יוצקים את תערובת החלמונים אל קרם הקוקוס שבסיר באיטיות, תוך טריפה.
- מחזירים את הסיר לכיריים ובוחשים מעל להבה בינונית־נמוכה במשך 7-6 דקות, או עד שהתערובת מתחילה להסמיך -השתמשו בסטופר– אסור להניח לתערובת לרתוח. מסירים מיד מהאש וממשיכים לערבב עוד 3-2 דקות, עד שהתערובת מצטננת.
- מוסיפים את הגלטין מערבבים טוב. מחכים עד שהמרקם יפוך סמיך. אפשר לערבב מידי פעם.
- לאחר מכן במיקסר מוסיפים את הקצפת הצמחית עם סוכר הווניל עם האינסטנט פודינג עם מיץ הלימון ועוד כף וחצי סוכר לקצפת יציבה. מוסיפים את ממרח השמנת ונותנים ערבוב עד לאיחוד ולמרקם חלק ללא גושים.
- כדי ליצור מרקם של משי, מוזגים את הקרם שבסיר לקערת הקצפת. מערבבים עד תערובת חלקה.
- שופכים את התערובת האחידה לתבנית הפרורים שהתקררה . התערובת היא נוזלית. מכסים ומכניסים למקרר ללילה. 8 שעות.
- למחרת , נרתיח מים חמים. נשפוך על להב הסכין החד והדק ואז ,מעבירים להב הסכין בין העוגה למסגרת התבנית ומשחררים את מסגרת התבנית. לא חובה- מגלישים את הבסיס למשטח לעוגה ונפרדים בדרך מנייר האפייה. נייר ששומן טוב יגלוש בקלות. אפשר לקשט: עם קוקוס צבעוני או שבבי קוקוס מתוקים, עם סוכריות לקישוט, או עם פירורי ביסקווייטם וכד'
- אפשרות נוספת: אפשרות המנג'ט: להעביר את הקרם למנג'טים מקרטון ולמקרר לכ - 5 שעות. לקישוט ראו הצעות בסעיף 14. שימו לב, הגובה שתמזגו הוא הגובה הסופי של המלית.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 29/05/2018