בסיר גדול מרתיחים מים. עם סכין יוצרים צורת איקס על כל עגבניה. ומכניסים לסיר עם המים הרותחים. לאחר שרואים שקליפת העגבניה מתחילה להתרומם. מוציאים מהמים. ואז מקלפים וזורקים את הקליפה. את העגבניה חותכים לריבועים. שמים בקערה.
להכנת המטבוחה: שמים בסיר סוטאז את כל מרכיבי המטבוחה. מערבבים טוב.
אפשרות נוספת:-טיגון פלפלים- לפני שלב 2. לטגן מעט את הפלפלים עם מעט שמן במחבת טפלון עד הזהבה. עוברים לשלב 2.
נותנים לרוטב כ - 10 דקות להתבשל עם מכסה סגור.לאחר מכן- מערבבים. טועמים, מתקנים תיבול אם צריך.
מוסיפים את הקציצות. שישבו בתוך הרוטב ועל אש נמוכה נותנים לתבשיל להתבשל שעה עם מכסה.
לוקחים את הנקניקיות הפרוסות ומטגנים אותם עם שמן קנולה/חמאה/מחמאה על מחבת טפלון משני הצדדים עד שהם ישחימו. שמים בצד
לאחר שעה מורידים את המכסה. טועמים. מתקנים תיבול אם צריך. מוסיפים את הנקניקיות. מערבבים בעדינות וממשיכים לבשל לעוד כ- 40 דקות על אש בינונית-גדולה ללא מכסה. העגבניות יצרו כמות נוזלים גדולה שצריכה להתאדות.