מתכון עוגת גבינה עם ג'לי ושזיפים

עוגת גבינה עם ג'לי ושזיפים

דירוג  

  הוסף למועדפים

תיאור המתכון:

אין טעים יותר מג'לי ועם שילוב עוגת גבינה מדובר כאן על מתכון מנצח. קל להכנה וטעים עם מראה מיוחד ומקסים.

קטגוריה:  עוגות

תת-קטגוריה:  גבינה

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 1 שעה

מספר סועדים: 7-8 

כלים:

  • תבנית 9 אינצ' /22 ס"מ/ תבנית מרובעת. משומנת טוב עם תרסיס קנולה או חמאה.
  • מיקסר עם וו הקצפה.
  • לקקן.
  • קערה.
  • מעבד מזון עם להב סכין.
  • רשת קירור.

מרכיבים:
  • עבור הבסיס:
  • 250 גרם ביסקוויטים מרוסקים.
  • 1.5 כפות סוכר.
  • 45 גרם חמאה מומסת.
  • 1/8 כפית תמצית וניל.
  • למלית הגבינה:
  • גבינה למאפים 9 אחוז של השף הלבן / גבינה כחושה לאפייה 9% - (שתייהם טובות למילוי. מה שתמצאו בסופר.. כי את הכחושה יותר קשה למצוא... )
  • 200 מ"ל (גביע) שמנת של פעם.
  • 150 גרם (שלושת רבעי כוס) סוכר.
  • קליפת לימון מגוררת מחצי לימון.
  • 1 כף מיץ לימון סחוט.
  • 1 כף יפה סולת.
  • 3 ביצים M, בטמפרטורת החדר.
  • קורט מלח.
  • לג'לי:
  • 1 קופסת 80 גרם ג'לי תות או פטל
  • 4 שזיפים חתוכים לחצאים.
  • לעיטור: אם רוצים ניתן לקשט גם בקצפת.

הוראות הכנה:
  1. עבור הבסיס: *במעבד מזון עם להב פלדה מפוררים את ביסקווטים ועד שהם נראות כמו חול ומעבירים לקערה * לקערה מוספים את הסוכר, חמאה ותמצית וניל. *מערבבים טוב יחד. *משמנים את תבנית האפייה.שמים נייר אפייה על התבנית האפייה .
  2. *מהקערה מפזרים על בסיס התבנית ומהדקים בצורה אחידה. *מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות צלזיוס ל20 דקות. מוציאים לרשת קירור.
  3. להכנת המלית: מחממים תנור ל 180 מ"צ.
  4. מערבבים בקערה את שתי הגבינות עם חצי כוס מכמות הסוכר, גרידת לימון, מיץ לימון והסולת לקרם חלק.
  5. מפרידים ביצים, מוסיפים את החלמונים (הצהוב) ומערבבים. מקציפים במיקסר את החלבונים עם המלח ויתרת הסוכר.
  6. מקפלים עם לקקן את החלבונים לתערובת הגבינה, יוצקים על הבסיס ואופים 30 דקות או עד שרואים שהעוגה מזהיבה מעט בדפנות.
  7. מניחים לעוגה להצטנן בתנור למשך חצי שעה, לאחר מכן מעבירים לרשת צינון ומצננים לגמרי בטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר למשך הלילה.
  8. הג'לי: למחרת. פורסים את השזיפים לחצאים ומסדרים על מלית העוגה. בצורת עיגול.
  9. מכינים את הג'לי על פי הוראות היצרן ושופכים על השזיפים לשכבה חלקה.
  10. מכניסים שוב למקרר ל 4 שעות. מינימום.
  11. עם סכין חדה עוברים על שולי התבנית. פותחים את הקפיץ ומשחררים את העוגה.
  12. אם רוצים לקחת לחברים את העוגה: בשלב הכנת התבנית- משמנים תבנית, שמים עליו נייר אפייה ומשמנים שוב. לאחר שהעוגה מוכנה..מגלשים את בסיס העוגה לתחתית עוגה בצורה אלכסונית קלה והוא אמור להתגלש בקלות.


 נוצר על ידי: Admin 

בתאריך: 01/06/2018

     
תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'