מתכון מרק קרם ארטישוק

מרק קרם ארטישוק

דירוג  

  הוסף למועדפים

תיאור המתכון:

למרות שהארטישוק הוא ממשפחת המורכבים. הכנת מנת המרק הזאת פשוטה מאוד. יש לה מרקם קרמי טעים ועשיר. מתכון קל להכנה המתאים לכל עונות השנה.

קטגוריה:  מרקים

תת-קטגוריה:  ירקות

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 10 דקות

מספר סועדים: 5-6 

כלים:

  • סיר קוטר 24
  • מעבד מזון עם להב סכין
  • כף ערבוב

מרכיבים:
  • 50 גרם חמאה - לפרווה מרגרינה.
  • כף מיץ לימון.
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים דק.
  • 2 שיני שום כתושות.
  • 6 תחתיות אטישוק פרוסים - אפשר קפואים.**
  • 2 גבעולי תימין.
  • 2 עלי דפנה.
  • 1 ליטר ציר עוף/ מרק עוף/ מים - זיכרו שבאבקת ציר עוף יש גם מליחות רבה.
  • 1 כוס שמנת מתוקה / לפרווה צמחית
  • 2 כפות עירית קצוצה.
  • מלח, פלפל שחור - לפי הטעם - שימו מעט ולהוסיף בתיקון תיבול.
  • **אפשר להחליף את הארטישוק עם ברוקולי או כרובית.

הוראות הכנה:
  1. בסיר עם מים חמים מבשלים את תחתיות הארטישוק,עם מלח וכף מיץ לימון, עד שהם ממש רכות. מעבירים למסננת. כאשר אפשרי למגע פורסים את הארטישוק לפרוסות . שמים בצד.
  2. בסיר על אש בינונית שמים את החמאה והבצל ומבשלים עד שהם רכים .
  3. מוסיפים את השום מערבבים לעוד מספר דקות.
  4. מוסיפים את הטימין והארטישוק עלי הדפנה מלח ופלפל שחור ומערבבים תוך בחישה איטית 10 דקות. אם יש צורך מוסיפים עוד חמאה.
  5. מוסיפים את ליטר ציר העוף . מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה 30 דקות.
  6. מעבירים את תוכן הסיר למעבד מזון. ללא עלי הדפנה. מרסקים למחית חלקה.
  7. מחזירים לסיר. מוסיפים את השמנת. מערבבים. מתקנים תיבול אם צריך.
  8. מבשלים עד רתיחה. אפשר להגיש.
  9. מקשטים כל מנה בעלי עירית קצוצה.

  • מה אפשר עוד להכין מתחתיות ארטישוק? לחצו כאן למתכון.


 נוצר על ידי: Admin 

בתאריך: 05/06/2018

     
תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
2 משתמשים סימנו 'כן'