בסיר עם מים חמים מבשלים את תחתיות הארטישוק,עם מלח וכף מיץ לימון, עד שהם ממש רכות. מעבירים למסננת. כאשר אפשרי למגע פורסים את הארטישוק לפרוסות . שמים בצד.
בסיר על אש בינונית שמים את החמאה והבצל ומבשלים עד שהם רכים .
מוסיפים את השום מערבבים לעוד מספר דקות.
מוסיפים את הטימין והארטישוק עלי הדפנה מלח ופלפל שחור ומערבבים תוך בחישה איטית 10 דקות. אם יש צורך מוסיפים עוד חמאה.
מוסיפים את ליטר ציר העוף . מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה 30 דקות.
מעבירים את תוכן הסיר למעבד מזון. ללא עלי הדפנה. מרסקים למחית חלקה.
מחזירים לסיר. מוסיפים את השמנת. מערבבים. מתקנים תיבול אם צריך.
מבשלים עד רתיחה. אפשר להגיש.
מקשטים כל מנה בעלי עירית קצוצה.
מה אפשר עוד להכין מתחתיות ארטישוק? לחצו כאן למתכון.