לפעמים אנחנו לא אוהבים טיגון. נראה לנו יותר בריא להכין שניצל בתנור. בלי פירורי לחם ובלי ביצה. שניצל פיצה. טעים טעים ועם פחות עבודה. סליחה פירורי לחם וביצה , לא שמנו לב שלא הגעתם. כמו שאנחנו אומרים: אתם חייבים לנסות. זה כבר הפך למתכון קבוע במשפחתנו.
קטגוריה: עוף
תת-קטגוריה: בתנור
רמת קושי: קל
סוג מתכון: לא כשר
זמן הכנה כולל: 50 דקות
מספר סועדים: 2-3
רשת אפייה של התנור עליה נייר אפייה חתוך ל 5-7 חתכים לאורך פסי הרשת
תבנית אפייה של התנור עליה נייר אפייה
מגימיקס עם להב סכין.
2 קערות.
- 5-6 שניצל חזה עוף פרוסים דק- (על פי מספר הסועדים. 2 שניצלים לאדם. )
- מלח
- רסק עגבניות. קנוי.
- פלפל שחור גרוס
- 5 עגבניות בינוניות.
- 1 פלפל חריף גדול
- כפית
- גבינה מוצרלה מגורדת כוס
- גבינה כחולה מגורדת. חצי כוס.
- אפשר גם גבינות צהובות אחרות שאתם אוהבים.
- מחממים תנור על 220 מעלות טורבו
- במגימיקס ובוא עגבניות, רבע פלפל חריף כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור-מקצצים כמעט עד רסק. שמים בקערה בצד.
- בקערה שמים את השניצלים ומפזרים עליהם מלח ופלפל בנדיבות. מעסים עם הידיים. שמים בצד.
- לוקחים את רשת האפייה של התנור עליה נייר אפייה חתוך ל 5-7 חתכים לאורך פסי הרשת ופורסים עליו את השניצלים.
- עם כפית לוקחים מהרסק בקופסה ופזרים על השניצלים שכבה דקה. על הרסק הקנוי מפזרים בנדיבות את רסק העגבניות העשוי, כך שהרסקים מכסים את כל השניצל.
- לאחר מכן מפזרים על השניצל את המוצרלה לאחר מכן את הגבינה הכחולה.
- לוקחים את חצי הפלפל החריף ופורסים לעיגולים. על כל שניצל שמים שני עיגולים.
- לוקחים את התבנית עם נייר האפייה שמים בתנור. מעליהם תבנית הרשת עם השניצלים . השניצלם יוציאו נוזלים אשר יפלו על התבנית.
- מנמיכים תנור ל 180 מעלות טורבו לכ-20 דקות .
- מוציאים ומעבירים למגש הגשה. שניצלים מושלמים ללא טיגון.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 10/06/2018