אפשר לקנות. אבל אפשר גם להכין ובקלות.. המדריך להכנת מלפפונים חמוצים לפניכם:
קטגוריה: תוספות
תת-קטגוריה: כבושים
רמת קושי: קל
סוג מתכון: פרווה
זמן הכנה כולל: 0 דקות
מספר סועדים: 9-10
- צנצנת שקופה גדולה לאחר שקורצפה היטב.
- סיר
- 1 ק"ג מלפפונים ירוקים וקשים. בינונים או קטנים.
- 10 שיני שום קלופות חצויות לאורכם.
- 1 פלפל ירוק חריף חצוי.
- 5 גבעולי שמיר טריים.
- 3 כפות חומץ.
- 2 עלי דפנה.
- 1/2 כפית גרגירי פלפל שחור.
- 6 כוסות מים.
- 6 כפיות מלח.
- מפזרים בתחתית הצנצנת את השום ואת הפלפל החריף.
- דוחסים המלפפונים ואת השמיר.
- בסיר מרתיחים את המים. מוסיפים את המלח. חומץ. עלי דפנה . גרגירי פלפל שחור. מביאים לרתיחה. מסירים מהאש.
- מחכים כ-5 דקות עד שהתערובת תתקרר מעט.
- שופכים את המים החמים לתוך הצנצנת עד שכולה מתמלאת במים.
- סוגרים את הצנצנת ושמים במקום מואר ליד החלון.
- לאחר כ -4 ימים. שהמים משנים את צבעם לצבע חקי - טועמים. אם טעים לכם - מכניסים למקרר.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 23/06/2018