מתכון כרעי עוף בלימון כבוש | יס-שף

כרעי עוף בלימון כבוש

עוף | על הכיריים | בשרי  
דירוג  

מנה מהממת. מנה שמשפחתנו חרשה עליה והיינו אוכלים אותה פעם בשבוע..שנים. וגם כיום. קלה להכנה וטעימה טעימה. כרעי העוף מבושלים בסיר עם תפוחי אדמה פריכים . ליגה.

קטגוריה:  עוף

תת-קטגוריה:  על הכיריים

רמת קושי: קל

סוג מתכון: בשרי

זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 15 דקות

מספר סועדים: 5-6 

כלים:

  • מחבת עמוק/ סוטאז / סיר כבד (ברזל)- 28 ס"מ עם מכסה.  (הסיר הכבד נוח כי לא צריך להשגיח על התבשיל ומאפשר בישול ארוך). 
  • כף ערבוב.


מרכיבים:
  • אופציונלי- חצי כוס פטרוזליה קצוצה מעורבבת בקליפת לימון מגוררת.
  • 5 כרעי עוף (הרגל והחזה)
  • 3 כפות שמן קנולה - לטיגון.
  • 6 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים לארבעה פלחים.
  • 100 גרם לימון כבוש (קיים במעדניות לעיתים גם בסופר)
  • 4 שיני שום כתוש
  • כוס מים.
  • פלפל לבן ומלח - בנדיבות.
  • מעט צילי גרוס- לאוהבי החריף.
  • רבע כפית אגוז מוסקט מגורר.
  • אופציונלי- חצי כוס פטרוזליה קצוצה מעורבבת בקליפת לימון מגוררת.
הוראות הכנה:
  1. תוספת מתאימה סלט ירוק או סלט כרוב.
  2. מתבלים בנדיבות את הכרעיים במלח ופלפל.
  3. *ניתן להוסיף ירקות שאוהבים, למשל כרישה, שום, פלפל חריף. אם רוצים ללא פחממות ניתן לוותר על תפוחי האדמה.
  4. בסיר מחממים שמן ומטגנים את כרעי העוף משני הצדדים עד שיזהיבו
  5. מוסיפים את תפוחי האדמה,
  6. בקערה מערבבים את הלימון הכבוש השום, אגוז מוסקט והמים ומערבבים טוב.
  7. מוזגים לסיר.
  8. מביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה. עם כף מוזגים מהרוטב על העוף. מכסים סיר.
  9. מבשלים שעה על אש נמוכה. מידי פעם מערבבים. מוסיפים מים רק אם צריך.
  10. *עם סיר ברזל, אם רוצים, אפשר להמשיך לבשל יותר משעה וחצי, כמו חמין .
  11. לפני ההגשה מפזרים בנדיבות את תערובת הפטרוזליה וקליפת הלימון. מעבירים את הסיר לשולחן או מעביריים לצלחת הגשה. מגישים חם.
  12. תוספת מתאימה סלט ירוק או סלט כרוב.
  13. *ניתן להוסיף ירקות שאוהבים, למשל כרישה, שום, פלפל חריף. אם רוצים ללא פחממות ניתן לוותר על תפוחי האדמה.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 24/06/2018

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
1 משתמשים סימנו 'כן'