מתכון עוגיות סולת מעוטרות באגוזים

עוגיות סולת מעוטרות באגוזים

דירוג  

  הוסף למועדפים

תיאור המתכון:

עוגיות טעימות וקלות להכנה. מה יש בדגן הטחון הזה שהופך כל עוגה ועוגייה לפריכה וטעימה בצורה מיוחדת? אתם חייבים לנסות.

קטגוריה:  עוגיות

תת-קטגוריה:  חלבי / פרווה

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 2 שעות

מספר סועדים: 12+ 

כלים:

  • מיקסר עם וו גיטרה.
  • תבנית אפייה.
  • נייר אפייה.
  • נילון נצמד.
  • רשת קירור.

מרכיבים:
  • 150 גרם חמאה רכה - לפרווה מרגרינה/מחמאה- רכה
  • 3 כוסות סולת (510 גרם).
  • 2 כוסות סוכר (400 גרם).
  • 4 כפות קמח רגיל - מנופה.
  • 1 כפית אבקת אפייה.
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים (120 מ"ל).
  • 2 ביצים L.
  • לקישוט וטעם: (לא חובה)
  • פיסטוק/קשיו/שקד/ אגוזים מסוגים שונים
  • אבקת סוכר.

הוראות הכנה:
  1. במיקסר מערבבים יחד חמאה וסוכר. עד איחוד.
  2. מוסיפים סולת, קמח, אבקת אפייה, תפוזים, ביצים מערבבים טוב.
  3. פורסים את הנלון הנצמד. הופכים את הקערה, עוטפים את הבלילה לכדור. הבלילה אינה נוזלית אבל גם אינה מאוד מוצקה. מעברים למקרר לשעה או עד שהבצק מתייצב.
  4. מחממים תנור 180 מ"צ.
  5. לוקחים מהבצק ויוצרים כדור עם הידיים.
  6. מספר העוגיות יהיה תלוי בגודל הכדורים שתצרו. אם רוצים עוגיות שוות בגודלם אפשר לשקול כל כדור.
  7. מניחים בתבנית האפייה.
  8. משטחים את הכדור עם כף היד או עם כוס.
  9. מעטרים באגוז, לוחצים אותו מעט פנימה. עוברים לעוגייה הבאה.
  10. מעברים לתנור ל- 20 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות. מעברים לרשת קירור.
  11. לאחר שהעוגיות התקררו באופן מוחלט או לפני ההגשה, אפשר לעטר באבקת סוכר.
  12. לשמור בטמפרטורת החדר או במקרר בכלי אטום.


 נוצר על ידי: Admin 

בתאריך: 27/06/2018

     
תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
2 משתמשים סימנו 'כן'