עוגיות סולת מעוטרות באגוזים
עוגיות טעימות וקלות להכנה. מה יש בדגן הטחון הזה שהופך כל עוגה ועוגייה לפריכה וטעימה בצורה מיוחדת? אתם חייבים לנסות.
קטגוריה: עוגיות
תת-קטגוריה: חלבי / פרווה
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 2 שעות
מספר סועדים: 12+
- מיקסר עם וו גיטרה.
- תבנית אפייה.
- נייר אפייה.
- נילון נצמד.
- רשת קירור.
- 150 גרם חמאה רכה - לפרווה מרגרינה/מחמאה- רכה
- 3 כוסות סולת (510 גרם).
- 2 כוסות סוכר (400 גרם).
- 4 כפות קמח רגיל - מנופה.
- 1 כפית אבקת אפייה.
- 1/2 כוס מיץ תפוזים (120 מ"ל).
- 2 ביצים L.
- לקישוט וטעם: (לא חובה)
- פיסטוק/קשיו/שקד/ אגוזים מסוגים שונים
- אבקת סוכר.
- במיקסר מערבבים יחד חמאה וסוכר. עד איחוד.
- מוסיפים סולת, קמח, אבקת אפייה, תפוזים, ביצים מערבבים טוב.
- פורסים את הנלון הנצמד. הופכים את הקערה, עוטפים את הבלילה לכדור. הבלילה אינה נוזלית אבל גם אינה מאוד מוצקה. מעברים למקרר לשעה או עד שהבצק מתייצב.
- מחממים תנור 180 מ"צ.
- לוקחים מהבצק ויוצרים כדור עם הידיים.
- מספר העוגיות יהיה תלוי בגודל הכדורים שתצרו. אם רוצים עוגיות שוות בגודלם אפשר לשקול כל כדור.
- מניחים בתבנית האפייה.
- משטחים את הכדור עם כף היד או עם כוס.
- מעטרים באגוז, לוחצים אותו מעט פנימה. עוברים לעוגייה הבאה.
- מעברים לתנור ל- 20 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות. מעברים לרשת קירור.
- לאחר שהעוגיות התקררו באופן מוחלט או לפני ההגשה, אפשר לעטר באבקת סוכר.
- לשמור בטמפרטורת החדר או במקרר בכלי אטום.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 27/06/2018