מתכון איך מכינים צלפים כבושים | יס-שף

איך מכינים צלפים כבושים

תוספות | כבושים | פרווה  
דירוג  

את הצלפים לא תקנו אצל הירקן ולא בשוק. קוטפים אותם בשדות פרחי הבר ליד הקיבוצים והמושבים. וזה מותר. העונה הטובה ביותר לקטיפה היא תחילת הקיץ. הצלפים הם תוספות חמצמצה לסלט תפוחי אדמה, לרוטב טרטר, דגים, עוף בגריל , פסטה ועוד דברים טובים. הכבישה קלה ונשמרת עד שנתיים.

קטגוריה:  תוספות

תת-קטגוריה:  כבושים

רמת קושי: קל

סוג מתכון: פרווה

זמן הכנה כולל: 0 דקות

מספר סועדים: 7-8 

כלים:

צנצנת מעוקרת - כלומר: לשטוף את הצנצנת במים וסבון חמים מאוד / במדיח כלים
כף 
מסננת
כוס 

מרכיבים:
  • צלפים.
  • כף מלח.
  • כוס מים.
  • חומץ יין לבן או חומץ טבעי.
הוראות הכנה:
  1. ממלאים כוס מים - מכניסים לתוכה כף מלח. מערבבים.
  2. מכניסים את הצלפים השטופים לצנצנת.
  3. ממלאים בכוס מים את הצנצנת.
  4. אם צריך עוד מי מלח מוסיפים עוד כוס מי מלח. תמלאו על פי הכמות שקטפתם.
  5. אפשר להוסיף עלה דפנה.
  6. במשך 19 יום - מידי יום - משקשקים ומטלטלים את הצנצנת.
  7. ביום ה20- מסננים את הצלפים ממי המלח, מכסים אותם בחומץ וסוגרים את הצנצנת.
  8. לאחר שבועיים הצלפים מוכנים.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 05/07/2018

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
2 משתמשים סימנו 'כן'