אחת העוגות הפשוטות והטעימות. נראת כמו מקונדיטוריה.
קטגוריה: עוגות
תת-קטגוריה: גבינה
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 15 דקות
מספר סועדים: 9-10
- תבנית אינגליש קייק 28x12.5x6.5 ס"מ/ תבנית קוטר24-26 ס"מ.
- מיקסר
- קערה
- 2 מיכלים שמנת מתוקה (500 מ"ל).
- 1/2 כוס חלב (120 מ"ל).
- 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל - או אינסטנט פודינג לימון.
- 1/2 כוס סוכר (100 גרם).
- 1 קופסא גבינה לבנה 5% שומן (250 גרם).
- 20 ביסקוויטים פתי בר קצת יותר מחצי חבילה.
- להרטבת הביסקוויטים:
- מעט חלב בקערה.
- לקישוט: (לא חובה) מגררים שוקולד בפומפייה מעל העוגה.
- מקציפים במיקסר שמנת מתוקה, חלב, אינסטנט פודינג וסוכר, במהירות גבוהה למשך 2 דקות בערך, עד שהתערובת הופכת לקרם.
- מוסיפים גבינה וממשיכים להקציף עוד 10 שניות.
- מוזגים את התערובת לתבנית המשומנת ומיישרים בעזרת לקקן. משאירים 5 כפות של קרם בצד (למריחה על העוגה אחרי הכנסת הביסקוויטים).
- טובלים ביסקוויט בחלב בשני הצדדים (סופרים עד 3 ומוציאים).
- מכניסים את הביסקוויט הרטוב לתוך הקרם, עד שהוא נוגע בתחתית התבנית.
- ממשיכים באותו אופן עד שהתבנית מלאה בשורות של ביסקוויטים רטובים. מורחים מלמעלה את הקרם ששמרנו בצד, לכיסוי מלא של הביסקוויטים.
- מקפיאים את העוגה למשך הלילה. למחרת הופכים על מגש ומסירים את התבנית.
- חותכים פרוסה מכל קצה של העוגה כדי לחשוף את דוגמת הזברה. מפשירים שעה במקרר ומגישים קר.
- **שומרים במקרר או במקפיא.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 09/02/2018