עוגה נהדרת. תמיד יוצאת טוב. תמיד טעימה. אוורירית ולחה. תחושה של בריאות בתוך המתיקות.
קטגוריה: עוגות
תת-קטגוריה: בחושות
רמת קושי: קל
סוג מתכון: פרווה
זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 30 דקות
מספר סועדים: 7-8
- תבנית עגולה קוטר 20 ס"מ, 8 אינצ' / תבנית אינגליש קייק. לשמן בתרסיס שמן קנולה + מעט קמח
- נייר אפייה
- קערה + מטרפה.
- פומפייה דקה / מעבד מזון עם פומפייה דקה.
- לקקן.
- מיקסר + וו גיטרה
- רשת קירור
- 1 כוס קמח לכל מטרה או קמח לעוגות- מנופה (140 גרם).
- 1 כפית שטוחה סודה לשתייה.
- 1 כפית שטוחה אבקת אפייה.
- 1 כפית שטוחה קינמון/ פלפל אנגלי.
- 1/8 כפית שטוחה ציפורן טחונה.
- 1/2 כפית שטוחה מלח.
- 1 כוס סוכר / סוכר קנים.
- 1/2 כוס שמן תירס / שמן קנולה.
- 3 ביצים M.
- 1/2 כוס אגוזי מלך שבורים ( אפשר גם לוז או פקאן).
- 4 גזרים בינונים מגוררים בפומפייה.
- מחממים תנור 180 מ"צ.
- נשמן את בסיס התבנית בשמן קנולה , עליו נשים נייר אפייה בקוטר התבנית. נרסס שוב עם התרסיס על הבסיס ועל הדפנות. נפזר על הדפנות מעט קמח. שמים במקפיא עד סעיף 8.
- בקערה מערבבים עם מטרפה את הקמח, מלח, הסודה, אבקת האפייה, הציפורן והקינמון.
- במיקסר מערבבים את השמן והסוכר כ-5 דקות ללא התערבות. לאיחוד.
- לאחר מכן מוסיפים את הביצים. מערבבים לאיחוד.
- מוסיפים את החומרים שבקערה. מערבבים על מהירות איטית לאיחוד.
- מוסיפים את האגוזים והגזר. מערבבים לאיחוד.
- מעבירים את הבלילה לתבנית המשומנת. הלקקן יעזור לנו להעביר את כל הבלילה.
- נכניס לתנור לכ- 60 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
- נעביר לרשת קירור.
- נשמור בכלי אטום בטמפרטורת החדר-עדיף או במקרר.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 19/07/2018