החמאה החומה והמרווה מחזקות את טעמי התבלינים. הדלעת מוסיפה מתיקות מיוחדת והכל יחד יוצר קאפקייקס טעימים במיוחד. צבע חום זהב מבחוץ. צהוב זהב מבפנים. טעם של צפון אמריקה בחג ההודיה על מרפסת ישראלית עם קפה עשוי טוב ורוח קיצית מלטפת. ואפשר גם להכין עוגה.
הפיכת החמאה ל'חמאה חומה':
במחבת על אש בינונית ממיסים את החמאה, עם כף עץ מערבבים, מוסיפים את המרווה. מערבבים עד שהחמאה משחימה מקבלת צבע חום-זהוב. מסירים מיד מהאש. ומוזגים לקערה קטנה. שמים בצד. לצינון
בקערה בינונית מערבבים יחד את הקמח, מלח, אבקת אפייה , קינמון, אגוז מוסקט וציפורן. שמים בצד.
במיקסר מערבבים: דלעת מגוררת, סוכר, ביצים ואת החמאה החומה. עד איחוד.
מוסיפים את קערת הקמח. מערבבים על מהירות נמוכה. עד לתערובת אחידה.
מעבירים את הבלילה לכד מזיגה ומוזגים לכל מנג'ט רק עד כ-3/4 מגובהו.