עוגת גזר אלוהית שחייבים לעשות. המתכון מתאים ל- 3 שכבות.
קטגוריה: עוגות
תת-קטגוריה: פירות
רמת קושי: בינוני
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 2 שעות
מספר סועדים: 7-8
- 3 תבניות של 8 אינצ' = 20 ס"מ.
- מיקסר.
- קערה.
- פלטה מדורגת.
- מסרק עוגות.
- לעוגה:
- 420 גרם קמח רגיל - מנופה.
- 480 גרם אבקת סוכר - מנופה.
- 250 גרם אגוזי פקאן גרוסים לא דק.
- 2.5 כפיות קינמון טחון/ פלפל אנגלי טחון.
- 3/4 כפית מלח.
- 1.5 כפיות אבקת אפייה.
- 1.5 כפיות סודה.
- 6 ביצים L.
- 450 מ"ל שמן צמחי.
- 375 גר גזר מגורד דק.
- עבור קרם גבינה -
- 170 גרם חמאה - רצוי ללא מלח.
- 270 גרם גבינת שמנת.
- 930 גרם אבקת סוכר.
- לקערה מכניסים: קמח, קינמון, מלח, אבקת אפייה , אגוזי לוז דקים- מערבבים הכל ושמים בצד.
- במיקסר שמים: 6 ביצים L, עם אבקת סוכר- להפעיל מיקסר על מהירות נמוכה לדקה. ממשיכים לערבב ומוסיפים את השמן הצמחי ומגבירים מהירות ל30 שניות.
- להוסיף גזר ולערבב במהירות נמוכה ולאחר מכן לשים את כל החומרים היבשים ששמנו בצד.(סעיף 1)
- מערבבים הכל יחד ובעזרת לקקן לחלק בין התבניות ששומנו מראש.
- מחממים תנור ל 175 מעלות צלזיוס ל 50 דקות. *כל תנור זה אחרת לבדוק עם קיסם.
- הכנת הקרם:
- במיקסר: חמאה רכה נערבב אותה כחמש דקות לבד.
- לאחר מכן נוסיף את הגבינה . עד איחוד.
- נוסיף את אבקת הסוכר. עד איחוד.
- לאחר שהעוגות קרות: עם חותך עוגה ניישר את העוגות. (לא חובה אבל זה יוצא יותר יפה וישר
- נשים מעט קרם על משטח מקרטון. עליו נשים את העוגה. נמרח שכבה נדיבה של קרם. נשים את השכבה השנייה ושוב קרם
- שכבה שלישית ושוב קרם. עכשיו עם הקרם שנישאר נכסה את כל העוגה.
- נכניס למקרר לחצי שעה. ונעשה את הפינישים על העוגה.
- נשמור במקרר כ-שעתיים לפני הגשה.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 09/02/2018