ראש השנה זה היום שטובלים תפוח בדבש לשנה טובה ומקסימה והטעם משגע. אז למה לא עוגה משגעת? הרי כבר ברור לנו מאלפי שנים שהשילוב הזה פשוט נכון. לפניכם עוגה בחושה סופר טעימה, לחה, אוורירית ומבושמת. התפוחים משתלבים במרקם העוגה ולא נוחתים לקרקעית. וכמובן שניתן להכין גם קאפקייקס.
על מחבת ממיסים את המחמאה, מוסיפים סוכר וקינמון ומערבבים יחד. מוסיפים את התפוחים. מערבבים טוב. אם אין מספיק מרקם נוזלי - מוסיפים עוד מחמאה. מערבבים כ- 5 דקות על אש בינונית-נמוכה . נעביר למסננת.
מחממים תנור ל 200 מ"צ.
משמנים תבנית בתרסיס קנולה , שמים נייר אפייה, מרססים גם אותו, מפזרים מעט קמח על כל התבנית. הופכים אותה ונותנים לשאריות הקמח ליפול. שמים במקפיא עד לזמן השימוש.
במיקסר טורפים יחד סוכר ושמן עד איחוד מוסיפים דבש וביצים ומערבבים עד איחוד.
מוסיפים על מהירות איטית קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה זנגביל וקינמון. מערבבים.
מוסיפים את התפוחים. מערבבים קלות.
יוצקים לתבנית.
מנמיכים חום תנור לבינוני נמוך - 170-160 מ"צ טורבו.
מכניסים את העוגה לתנור לשעה או עד שקיסם יוצא יבש והדפנות נסוגות מעט.
מעבירים לרשת קירור.
הטעם של העוגה משתפר שהיא עומדת בטמפרטורת החדר מכוסה בנייר פרגמנט ביום האפייה.
לשמור בפעמון במקרר.
לקאפקייקס זמן האפייה שונה: מכניסים לתנור ל 30 דקות או עד שקיסם יוצא יבש. מעבירים לרשת קירור.