מתכון חזה עוף ברוטב בלסמי

חזה עוף ברוטב בלסמי

דירוג  

  הוסף למועדפים

תיאור המתכון:

תבשיל חזה עוף מתובל ברוטב בלסמי יוצר תבשיל מושלם. קל להכנה ומעדן. אפשר להגיש עם תוספת תפוחי אדמה וסלט גזר עם פלפלים חריפים.

קטגוריה:  עוף

תת-קטגוריה:  על הכיריים

רמת קושי: קל

סוג מתכון: בשרי

זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 30 דקות

מספר סועדים: 3-4 

כלים:

מרכיבים:
  • 8 שניצלים דקים חתוכים לרצועות.
  • 1 כף שמן קנולה.
  • 4 שיני שום כתושות.
  • 3 גבעולי מרווה חתוכים גס.
  • 1/2 כוס חומץ בלסמי.
  • 1 כפית מלח + 1/2 פלפל שחור גרוס.
  • לתיבול הבשר:
  • כפית מלח + חצי כפית פלפל שחור גרוס.

הוראות הכנה:
  1. נשים את פרוסות החזה בקערה ונתבל במלח ופלפל. נלוש עם הידים. נשים בצד כ-15 דקות.
  2. על אש בינונית נחמם סיר כבד עם שמן.
  3. נוסיף את החזה עוף, המרווה, והשום נערבב יחד עד שהעוף נסגר בטיגון משני צדדיו.
  4. נוסיף את החומץ. נוסיף תבלינים*. נערבב טוב. נסגור מכסה.
  5. נבשל על אש קטנה כחצי שעה. לערבב ולהפוך את פרוסות העוף מידי פעם.
  6. נגיש לשולחן עם תוספת תפ"א או אורז.
  7. *רגע לפני סגירת המכסה...לתבשיל ניתן אם רוצים,להוסיף, בשלב 4- פרוסות של פטריות פורטובלו- הכי אהוב עלינו או פלפל חריף, פלפל ירוק, שום, בצל.


 נוצר על ידי: יעל רום 

בתאריך: 03/08/2018

     
תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'