חזה עוף ברוטב בלסמי
תבשיל חזה עוף מתובל ברוטב בלסמי יוצר תבשיל מושלם. קל להכנה ומעדן. אפשר להגיש עם תוספת תפוחי אדמה וסלט גזר עם פלפלים חריפים.
קטגוריה: עוף
תת-קטגוריה: על הכיריים
רמת קושי: קל
סוג מתכון: בשרי
זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 30 דקות
מספר סועדים: 3-4
- סיר ברזל לבישול ארוך/סוטאז/ סיר + מכסה - 28 ס"מ.
- קערה גדולה.
- כף עץ לערבוב.
- 8 שניצלים דקים חתוכים לרצועות.
- 1 כף שמן קנולה.
- 4 שיני שום כתושות.
- 3 גבעולי מרווה חתוכים גס.
- 1/2 כוס חומץ בלסמי.
- 1 כפית מלח + 1/2 פלפל שחור גרוס.
- לתיבול הבשר:
- כפית מלח + חצי כפית פלפל שחור גרוס.
- נשים את פרוסות החזה בקערה ונתבל במלח ופלפל. נלוש עם הידים. נשים בצד כ-15 דקות.
- על אש בינונית נחמם סיר כבד עם שמן.
- נוסיף את החזה עוף, המרווה, והשום נערבב יחד עד שהעוף נסגר בטיגון משני צדדיו.
- נוסיף את החומץ. נוסיף תבלינים*. נערבב טוב. נסגור מכסה.
- נבשל על אש קטנה כחצי שעה. לערבב ולהפוך את פרוסות העוף מידי פעם.
- נגיש לשולחן עם תוספת תפ"א או אורז.
- *רגע לפני סגירת המכסה...לתבשיל ניתן אם רוצים,להוסיף, בשלב 4- פרוסות של פטריות פורטובלו- הכי אהוב עלינו או פלפל חריף, פלפל ירוק, שום, בצל.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 03/08/2018