מתכון עוגת גבינה קלאסית, מלכה לבנה

עוגת גבינה קלאסית, מלכה לבנה

עוגות | גבינה | חלבי  
דירוג  

תיאור המתכון:

עוגה לבנה ומרשימה. תחתית העוגה עשויה פירורי ביסקוויטים פריכים, דבר החוסך הכנת בצק. העוגה במרקם אוורירי ורך. טעימה מאוד וקלה להכנה.

קטגוריה:  עוגות

תת-קטגוריה:  גבינה

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 30 דקות

מספר סועדים: 7-8 

כלים:

  • תבנית קפיצית קוטר 22 ס"מ.
  • מיקסר עם וו גיטרה.
  • רדיד אלומניום.
  • לקקן
  • תבנית הגדולה מהעוגה ועמוקה.

מרכיבים:
  • לבסיס העוגה. תחתית פירורי ביסקוויטים/עוגיות- קישור למתכון בהמשך.
  • למלית הגבינה:
  • 750 גרם גבינת שמנת 30% שומן.
  • 1 כוס סוכר.
  • 1 כפית תמצית וניל.
  • 4 ביצים L.
  • 1 מיכל שמנת חמוצה (200 מ"ל).

הוראות הכנה:
  1. מכינים את התחתית. שמים במקפיא עד סעיף 7.
  2. מחממים תנור ל180 מ"צ.
  3. במיקסר נערבב יחד: גבינה, סוכר ותמצית וניל כ- 5 דקות ללא התערבות.
  4. אחרי 5 דקות ניקח בין האצבעות מעט ונראה כי אין גרגירי סוכר. אם אין נמשיך אם יש נערבב לעוד 3 דקות.
  5. נוסיף ביצה אחת בכל פעם ונערבב עד איחוד.
  6. נוסיף את השמנת החמוצה ונערבב עד קבלת תערובת חלקה ואחידה.
  7. נוציא את התבנית מהמקפיא ונעטוף את התבנית מבחוץ ברדיד אלומניום. כדי שהמים שנוסיף בסעיף 9 לא יכנסו לעוגה.
  8. ניצוק פנימה את המלית. נישר עם לקקן.
  9. נניח את העוגה בתוך תבנית עמוקה הגדולה מהעוגה, ונמלא אותה מים עד מחצית גובה דפנות עוגת הגבינה .אפשר גם מים רותחים אבל אין טעם, הרי המים יתחממו בתנור.
  10. ננמיך תנור ל- 160 מ"צ
  11. מכניסים לתנור לשעה או עד שהעוגה יציבה הדפנות רוטטת במרכז.
  12. מוציאים מהתנור לרשת קירור עד קירור מוחלט.
  13. מעבירים למקרר לפחות 3 שעות לפני ההגשה.
  14. שומרים בפעמון במקרר.

  הוסף למועדפים


 נוצר על ידי: Hila 

בתאריך: 07/08/2018

     
תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
1 משתמשים סימנו 'כן'