קינוח שישדרג כל ארוחה. פאי פריך ומתוק. קריספי מלמעלה. נימוח באמצע ובסיס עוגייתי. אגוזים בכל ביס. לצד כל מנה ניתן להוסיף מעט קצפת או כדור גלידה .
קטגוריה:
מאפים
תת-קטגוריה:
פאי
רמת קושי: קל
סוג מתכון: פרווה
זמן הכנה כולל: 2 שעות
מספר סועדים: 5-6
הוראות הכנה:
- הכינו את הבצק הפריך לתחתית. קישור למתכון בהמשך- אפשר להכין יום או ימים לפני הכנת הפאי ולשמור במקפיא.
- מחממים תנור ל 180 מ"צ.
- במיקסר עם וו גיטרה ערבבו על מהירות בינונית מרגרינה וסוכר אותו תוסיפו בכמויות קטנות, ערבבו עד שתיווצר תערובת אורירית.
- המשיכו להקציף והוסיפו בהדרגה את המים.
- אחת אחת הוסיפו את הביצים. אחרי כל ביצה הקציפו מעט עד איחוד.
- הוסיפו וניל. ערבבו.
- העבירו את המלית לקערה חסינת חום מעל סיר עם מים רותחים ובשלו תוך כדי ערבוב 5 דקות על חום בינוני-נמוך. הסירו מהאש.
- הוסיפו את האגוזים. ערבבו.
- צקו את התערובת לתבנית הפאי. הכניסו לתנור לכ- 40 דקות.
- הפאי מוכן שקיסם/סכין יוצא נקי ממרכז הפאי.
- הוציאו מהתנור. קשטו עם האגוזי מלך והחזירו לעוד 5 דקות לתנור.
- תנו לפאי להתקרר מעט והגישו
נוצר על ידי:
יעל רום
בתאריך: 08/08/2018