פאי אגוזים

תיאור המתכון:

קינוח שישדרג כל ארוחה. פאי פריך ומתוק. קריספי מלמעלה. נימוח באמצע ובסיס עוגייתי. אגוזים בכל ביס. לצד כל מנה ניתן להוסיף מעט קצפת או כדור גלידה .

קטגוריה:  מאפים

תת-קטגוריה:  פאי

רמת קושי: קל

סוג מתכון: פרווה

זמן הכנה כולל: 2 שעות

מספר סועדים: 5-6 

כלים:

תבנית פאי בקוטר 24-26 ס"מ.
מיקסר+ וו גיטרה.
קערה חסינת חום
סיר
טיימר
משטח עבודה מסיליקון - לא חובה.


מרכיבים:

למלית: 
100 גרם מרגרינה - רכה/ לחלבי - חמאה.
1 כוס סוכר לבן.
שליש כוס מים.
3 ביצים L.
1 כפית תמצית וניל
1 כוס אגוזים שבורים וקצוצים.
12 חצאי אגוזי מלך - לעיטור.

מתכון לבצק פריך לתחתית: למתכון לחצו כאן.


הוראות הכנה:

  1. הכינו את הבצק הפריך לתחתית. למתכון לחצו כאן- אפשר להכין  יום או ימים לפני הכנת הפאי ולשמור במקפיא.

  2. מחממים תנור ל 180 מ"צ.
  3. במיקסר עם וו גיטרה ערבבו על מהירות בינונית מרגרינה וסוכר אותו תוסיפו בכמויות קטנות, ערבבו עד שתיווצר תערובת אורירית.
  4. המשיכו להקציף והוסיפו בהדרגה את המים.
  5. אחת אחת הוסיפו את הביצים. אחרי כל ביצה הקציפו מעט עד איחוד.
  6. הוסיפו וניל. ערבבו.
  7. העבירו את המלית לקערה חסינת חום מעל סיר עם מים רותחים ובשלו תוך כדי ערבוב 5 דקות על חום בינוני-נמוך. הסירו מהאש.
  8. הוסיפו את האגוזים. ערבבו. 
  9. צקו את התערובת לתבנית הפאי. הכניסו לתנור לכ- 40 דקות.
  10. הפאי מוכן שקיסם/סכין יוצא נקי ממרכז הפאי.
  11. הוציאו מהתנור. קשטו עם האגוזי מלך  והחזירו לעוד 5 דקות לתנור.
  12. תנו לפאי להתקרר מעט והגישו


נוצר על ידי: Admin   שלח הודעה

בתאריך: 08/08/2018


 אולי יעניין אותך גם...

תגובות והערות:

אין עדיין תגובות
תגובה אחת
0 תגובות
 כתוב הערה או תגובה
עזור לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
0 משתמשים סימנו 'כן'
תודה על שיתוף הפעולה.
 {{cat.Name}}