מתכון פאי אגוזים

פאי אגוזים

מאפים | פאי | פרווה  
דירוג  

קינוח שישדרג כל ארוחה. פאי פריך ומתוק. קריספי מלמעלה. נימוח באמצע ובסיס עוגייתי. אגוזים בכל ביס. לצד כל מנה ניתן להוסיף מעט קצפת או כדור גלידה .

קטגוריה:  מאפים

תת-קטגוריה:  פאי

רמת קושי: קל

סוג מתכון: פרווה

זמן הכנה כולל: 2 שעות

מספר סועדים: 5-6 

כלים:

מרכיבים:
  • הבצק הפריך לתחתית. קישור למתכון בהמשך.
  • 100 גרם חמאה/ מרגרינה.
  • 1 כוס סוכר.
  • 1/3 כוס מים (רצוי מינרליים).
  • 3 ביצי חופש.
  • 1 כפית תמצית וניל משובחת.
  • 1 כוס אגוזים קצוצים.
  • כ-10 חצאי אגוזים- לא חובה. לקישוט.
הוראות הכנה:
  1. הכינו את הבצק הפריך לתחתית. קישור למתכון בהמשך- אפשר להכין  יום או ימים לפני הכנת הפאי ולשמור במקפיא.
  2. מחממים תנור ל 180 מ"צ.
  3. במיקסר עם וו גיטרה ערבבו על מהירות בינונית מרגרינה וסוכר אותו תוסיפו בכמויות קטנות, ערבבו עד שתיווצר תערובת אורירית.
  4. המשיכו להקציף והוסיפו בהדרגה את המים.
  5. אחת אחת הוסיפו את הביצים. אחרי כל ביצה הקציפו מעט עד איחוד.
  6. הוסיפו וניל. ערבבו.
  7. העבירו את המלית לקערה חסינת חום מעל סיר עם מים רותחים ובשלו תוך כדי ערבוב 5 דקות על חום בינוני-נמוך. הסירו מהאש.
  8. הוסיפו את האגוזים. ערבבו.
  9. צקו את התערובת לתבנית הפאי. הכניסו לתנור לכ- 40 דקות.
  10. הפאי מוכן שקיסם/סכין יוצא נקי ממרכז הפאי.
  11. הוציאו מהתנור. קשטו עם האגוזי מלך והחזירו לעוד 5 דקות לתנור.
  12. תנו לפאי להתקרר מעט והגישו


  הוסף למועדפים


 נוצר על ידי: יעל רום 

בתאריך: 08/08/2018

     
תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'

הירשמו לניוזלטר

וקבלו מתכונים חדשים באי-מייל