מתכון עוגיות שחור לבן | יס-שף

עוגיות שחור לבן

דירוג  

עוגיות ספירלה בשחור ולבן. קלאסיקה במיטבה. עוגיות פריכות וטעימות בנראות מקסימה. קלות להכנה.

קטגוריה:  עוגיות

תת-קטגוריה:  חלבי / פרווה

רמת קושי: קל

סוג מתכון: פרווה

זמן הכנה כולל: 2 שעות

מספר סועדים: 12+ 

כלים:

  • מיקסר וו גיטרה
  • משקל - לא חובה
  • סכין חד.
  • נילון נצמד.
  • רשת קירור. 
  • נייר אפייה.

מרכיבים:
  • 4 כוסות קמח - מנופה.
  • 1 כוס סוכר לבן.
  • 1 שקית אבקת אפייה.
  • 1 שקית סוכר וניל.
  • 1 מרגרינה לאפייה ללא מלח / לחלבי: חמאה ללא מלח - רכה.
  • 2 ביצים L.
  • 2 כפות קקאו - מנופה.
  • 1 כפית רום.
הוראות הכנה:
  1. במיקסר נערבב את המרגרינה והסוכר כ- 5 דקות ללא התערבות.
  2. נוסיף את הביצים. נערבב עד איחוד.
  3. ננמיך מהירות, נוסיף קמח, אבקת אפייה וסוכר וניל - נערבב עד איחוד.
  4. נעביר בצק למשטח עבודה. נלוש עם הידיים. עד שיווצר כדור אחיד.
  5. נחצה את הכדור לשני חצאים שווים.
  6. אם רוצים, עם משקל נבדוק כי יש לנו שני חצאים שווים, נאזן בהתאם.
  7. חלק אחד נשאיר כפי שהוא. לחלק השני נוסיף את הקקאו וכפית רום. נלוש עד שבצק יקבל צבע חום כהה אחיד.
  8. נרדד כל חלק בנפרד לעלה. בעובי של כחצי סנטימטר.
  9. נשים את העלה השחור על העלה הלבן. הסדר לא חשוב ונחתוך עם סכין למלבן גדול.
  10. לאט לאט נגלגל לספירלה יפה.
  11. נעטוף בנילון נצמד או נייר אפייה ונשים במקפיא לחצי שעה או שעה במקרר.
  12. לאחר חצי שעה, נחמם תנור 180 מ"צ.
  13. נוציא את הבצק ועם סכין חד נחתוך לפרוסות ונניח בתבנית אפייה על נייר אפייה.
  14. עובי הפרוסות כחצי סנטימטר.
  15. נכניס לתנור ל- 15 דקות.
  16. להוציא לרשת קירור, עד קירור מוחלט.
  17. לשמור בכלי אטום.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 13/08/2018

תגובות והערות: (6)
 ייסשף
23/11/2022
5/5

דניא שלום רב, הפרסומות מתחלפות

 דניא
19/11/2022
0/5

פרסומות מגעילות ירד החשק לאכול

 אורי
26/12/2021
5/5

יצא מעולה

 יעלה עוקבי
03/10/2021
5/5

טוב מאוד

 אור
29/11/2020
0/5

יוצא ממש טעים ופריך! עשיתי קילו ויצא בערך 90

 איריס
05/10/2020
0/5

כמה עוגיות יוצא אפשר לעשות קילו קמח


עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
23 משתמשים סימנו 'כן'