חזה עוף עם פטריות
תבשיל עוף עם הרבה הרבה פטריות. פשוט להכנה וטעים טעים. בקלי קלות יש לנו ארוחת ערב או צהרים מענגת ומזינה.
קטגוריה: עוף
תת-קטגוריה: על הכיריים
רמת קושי: קל
סוג מתכון: בשרי
זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 20 דקות
מספר סועדים: 2-3
- סיר / סוטאז/סיר ברזל כ- 22-28 ס"מ + מכסה
- קערה בינונית.
- כף ערבוב - מעץ.
- 6 שניצלי חזי עוף דקים, פרוסים.
- 1 בצל יבש גדול קצוץ.
- 500 גרם פטריות שמפיניון/ פורטובלו או גם וגם - פרוסות
- 4 כפות אבקת מרק פטריות.
- 200 גרם שעועית ירוקה- לא חובה.
- 1 כוס מים.
- לתיבול העוף: כפית מלח. רבע כפית פלפל שחור טחון - או לפי הטעם.
- לשימון הסיר: שמן קנולה.
- נשים את פרוסות החזה בקערה גדולה. נפזר מלח ופלפל ונעסה עם הידיים. נשים בצד ל כ-15 שעה. שהטעמים יספגו.
- מחממים מעט שמן בסיר, נוסיף את החזה עוף, נערבב יחד עד שהעוף נסגר בטיגון משני צדדיו. נוציא בעזרת מלקחיים מהסיר ונשים בצד בקערה.
- באותו סיר נטגן על אש בינונית-נמוכה את הבצל עד שיזהיב מעט. לאחר מכן מוסיפים את הפטריות. מערבבים יחד עד שהפטריות מטגנות מעט.
- מתבלים מלח פלפל, אבקת מרק, רבע כוס מים. מערבבים יחד.
- אם רוצים להוסיף ירק כלשהו שאתם אוהבים- זה הזמן: גזר. ברוקולי, כרובית. תרמילי שעועית, שום וכו' - לא חובה - מערבבים יחד.
- מחזירים את החזה עוף לסיר. מערבבים בתנועות גדולות שהכל יתערבב יחד. מנמיכים אש.
- סוגרים סיר לכ-35 דקות - בסיר ברזל ניתן גם יותר .
- מידי פעם בודקים את יש נוזלים. במידה ואין - מוסיפים מעט מים.
- מידי פעם לפתוח את הסיר ולערבב בתנועות גדולות.
- במידה- ויש יותר מידי נוזלים בסיום הבישול. לשפוך נוזלים מהסיר לקערה , לשים לב שלא יותר מידי, מרקם הנוזל מאוד טעים ומוסיף. לכן לשפוך בקערה ואם הסרתם יותר מידי אפשר להחזיר.
- מעבירים את הסיר למרכז השולחן בתוספת לבחירתכם.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 21/08/2018