סירות חצילים ממולאות בבשר טחון עסיסי עם עגבניות טריות ובצלים קצוצים. מנה נפלאה שיכולה לבוא כתוספת או כארוחה בפני עצמה.
כלים:
- שתי מחבתות.
- כף.
- כפית.
מרכיבים:
- 6 חצילים קטנים
- 2 בצלים יבשים קצוצים
- 4 עגבניות קצוצות - השאירו בצד כחצי כוס מנוזל העגבניות.
- מים.
- 1 כפית מלח.
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/4 כפית פלפל אנגלי טחון.
- לטיגון: מרגרינה/ שמן קנולה/חמאה.
הוראות הכנה:
- על מחבת עם שמן קנולה טגנו את החצילים שלמים. מכל צד.
- לאחר מכן פצלו את החצילים לאורכם. שימו בצד.
- במחבת עם שמן קנולה טגנו יחד את הבצל ואת הבשר הטחון עד שיזהיבו.
- הוסיפו את העגבניות הקצוצות. מעט מים, תבלינים - ערבבו טוב. תקנו תיבול אם צריך.
- בשלו על חום נמוך. שמוכן העבירו לקערה. ערבבו.
- הוציאו עם כפית את מלית החציל כך שישאר בשר חציל אבל יהיה מקום למילוי. והכניסו עם כף את מלית הבשר שבקערה.
- זלפו מעל כל חציל מעט מיץ עגבניות.
- אפו בתנור על 180 מ"צ טורבו כ- 20 דקות.
- הגישו למרכז השולחן.
- יכול להגיע כמנה או כתוספת.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 23/08/2018
עוד מתכונים שיעניינו אותך !