עוגה בחושה ועסיסית עם טעם פירותי עשיר. מבושמת בתבלין ריחני. מעוטרת בשקדים ומלאה באגוזים. מאוד טעימה וקלה להכנה. אתם חייבים לנסות. עוגה טעימה בטירוף.
קטגוריה: עוגות
תת-קטגוריה: פירות
רמת קושי: קל
סוג מתכון: פרווה
זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 20 דקות
מספר סועדים: 5-6
- תבנית קפיצית קוטר 24-26 ס"מ.
- מיקסר + וו גיטרה / קערה גדולה+ מטרפה.
- לקקן
- תבנית חסינת אש.
- רשת קירור.
- 2 תפוחי עץ אדומים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות. ללא הליבה.
- 3 אגסים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות. ללא הליבה.
- ½2 כוסות קמח תופח. מנופה.
- ¼ כוס מיץ תפוזים.
- ½1 כוסות שמן קנולה/תירס.
- ½1 כוסות סוכר לבן.
- ½1 כפיות שטוחות קינמון.
- 4 ביצים M.
- ¾ כוס אגוזי מלך שבורים.
- חופן שקדים מולבנים גרוסים.
- לתבנית: תרסיס שמן קנולה+ מעט קמח רגיל.
- לתבנית חסינת אש: מים.
- מחממים תנור ל-170 מ"צ טורבו. מכניסים תבנית חסינת אש מלאה עם מים לתחתית התנור.
- משמנים תבנית בתרסיס קנולה , מפזרים מעט קמח רגיל על כל התבנית. הופכים אותה ונותנים לשאריות הקמח ליפול. שמים במקפיא עד לזמן השימוש.
- במיקסר על מהירות בינונית מערבבים את הסוכר ואת מיץ התפוזים, הקינמון והשמן.
- מוסיפים את הביצים- מערבבים.
- מנמיכים מהירות, מוסיפים את הקמח, מערבבים עד איחוד.
- מוסיפים את התפוחים, האגסים והאגוזים מערבבים מעט.
- יוצקים את הבלילה לתבנית. נעזרים בלקקן. נותנים שתי טפיחות עם התבנית על משטח העבודה ליישור מוחלט.
- מפזרים על העוגה את השקד הגרוס.
- מוסיפים מים לתבנית שכבר בתנור, אם צריך.
- מכניסים את העוגה לתנור ל-60 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש והדפנות נפרדות מעט מהתבנית.
- מוציאים לתבנית קירור. עד קירור מוחלט.
- שומרים בפעמון מקרר.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 25/08/2018