מתכון עוגת פנקייק נוטלה

עוגת פנקייק נוטלה

דירוג  

  הוסף למועדפים

תיאור המתכון:

עוגה קלה להכנה. עם קרם נוטלה משגע המונח בין קרפים טעימים עם קרם ואגוזים. השכבות הרבות יוצרות עוגה מרשימה, חגיגית וטעימה.

קטגוריה:  עוגות

תת-קטגוריה:  שוקולד

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 2 שעות

מספר סועדים: 7-8 

כלים:

  • מחבת טפלון 30 ס"מ.  
  • קערה גדולה
  • 2 קערות בינוניות.
  • מטרפה
  • מברשת
  • לקקן / מרית. 
  • פלטה מדורגת.
  • צלחת
  • סיר קטן.
  • מיקסר עם וו הקצפה/ מקצף ידני.
  • תחתית קרטון לעוגה- ניתן לקנות בחנויות אפייה או חד פעמי. 
  • *ניתן גם להכין ע"י קרטון בקוטר הרצוי  עטוף בנייר אלומניום. 
  • שקית זילוף.
  • צלחת.
  • מספריים.







מרכיבים:
  • לפנקייקס: (כ-30)*
  • 1 כוס מדידה: 250 מ"ל. *
  • 300 גרם קמח לבן - מנופה.
  • 1/4 כפית מלח.
  • 1/4 כפית מלח.
  • 2 כפות סוכר לבן.
  • 6 ביצים L
  • 900 מ"ל חלב.
  • למחבת:חמאה/ תרסיס קנולה
  • לגנאש:
  • 150 גרם שמנת מתוקה.
  • 150 גרם שוקולד מריר- חתוך לקוביות
  • למילוי :
  • 400 גרם שמנת מתוקה
  • 30 גרם אבקת סוכר.
  • 1 כוס אגוזים קצוצים.
  • *ניתן להכין גם פחות פאנקייקס או בגדלים אחרים. לא חייבים ליצור ציפוי מסביב לעוגה.
  • **באתר זה כל הכמויות הם על פי כוסות/ כפות/כפיות מדידה.
  • **אפשר גם פאנקייקס כהים על ידי הוספת קקאו ובין השכבות מילוי קרם גבינה כציפוי .

הוראות הכנה:
  1. בקערה גדולה נערבב עם מטרפה יחד את הקמח, מלח, סוכר.
  2. ניצור באר גדולה בקמח באמצע הקערה.
  3. נכניס את הביצים. ונערבב יחד עם מטרפה.
  4. לאחר שהכל מאוחד נוסיף את החלב במזיגה איטית ונערבב תוך כדי מזיגה.
  5. נחמם מחבת. נרסס מעט שמן קנולה ועם מברשת נמרח על כל המחבת.
  6. ניקח כוס מדידה ונמלאה עד הסוף. נמזוג למחבת, נרים ונסובב באלכסון מעט את המחבת וניתן לנוזל ליצור עיגול מושלם בקוטר המחבת.
  7. לאחר שצד אחד מקבל צבע זהוב, נהפוך לצד שני בעזרת מרית. וכך הלאה לכל 30 הפאנקייקס. נשים אותם בצלחת בצד אחד על השני . לאחר מכן נעבור להכנת הגנאש.
  8. הכנת הגנאש : בסיר נחמם את השמנת המתוקה עד רתיחה. נוריד מהאש.
  9. נשים את השוקולד בקערה בינונית. ונשפוך את השמנת החמה לקערה. ניתן לנוח כ2 - דקות ולאחר מכן, נערבב עד איחוד. נשים בצד כדי שיתעבה מעט.
  10. הכנת המילוי: נכין 2 קערות בכל אחת נשים 200 גרם שמנת מתוקה.
  11. בקערה אחת נוסיף 20 גרם אבקת סוכר. ונערבב יחד. עד שיווצר קרם אורירי.
  12. בקערה השניה נוסיף את הנוטלה ונערבב יחד עד שיהיה מקרם קרמי אורירי. נעביר לשקית זילוף.
  13. עכשיו נתחיל בבניית העוגה. נפרוס נייר אפייה- לניקיון בלבד.עליו נשים תחתית קרטון לעוגה, מורחים מעט קרם על התחתית קרטון לעוגה ועליו שמים את הקרפ הראשון.
  14. ניקח קרם מהקערה עם פלטה מדורגת נמרח על כל הקרפ. במריחה דקה כי יש לנו הרבה שכבות.
  15. עם מספריים נעשה פתח בשקית הזילוף. ניצור כ- 3 עיגולים בקוטרים שונים על הקרפ הראשון.
  16. לאחר מכן נשים את הפאנקייק השני ונעשה אותו הדבר אבל הפעם נוסיף מעט אגוזים. שכבה עם אגוזים ושכבה ללא אגוזים.
  17. לאחר ששמנו את כל השכבות נשים במקרר לכחצי שעה.
  18. לאחר חצי שעה נוציא מהמקרר עכשיו נרצה ליישר את הקצוות. נשים על העוגה צלחת בקוטר הקרפים וניישר מעט עם מספריים.
  19. ניקח את קערת הגנאש. נמרח סביב העוגה את הגאנש בעזרת פלטה מדורגת. לאחר שכבה ראשונה נכניס למקרר. ואחכ שכבה שנייה. נכנס למקרר לכ-חצי שעה. ושכבה אחרונה. כך שלא יראו את שכבות הקרפ.
  20. נקשט את קוטר העוגה בשברי אגוזים.
  21. ניתן לעוגה להתקרר במקרר לפחות שעתיים.
  22. נשמור במקרר עד זמן ההגשה.


 נוצר על ידי: Admin 

בתאריך: 01/09/2018

     
תגובות והערות: (2)
12/09/2018
 סיון בר נתן
5/5

אכן. עוגה שכייף להכין. מאוד טעימה. היה כייף לראות את כולם באטרף מכמות השכבות. תודה על מתכון טוב.

11/09/2018
 שני
5/5

עוגה מהממת. יצאה מושלם. תודה


עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
2 משתמשים סימנו 'כן'