מתכון זיגוג סוכר נוצץ | יס-שף

זיגוג סוכר נוצץ

דירוג  

תערובת סוכר לקישוט נוצץ על עוגה או עוגייה. התערובת יוצרת מעטפת מתוקה ונוצצת.

קטגוריה:  ציפוים

תת-קטגוריה:  לעוגה או קאפקייק

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 10 דקות

מספר סועדים: 3-4 

מרכיבים:
  • 100 גרם אבקת סוכר - מנופה.
  • 4 כפות חלב. (או כל נוזל אחר, מים או מיץ)*.
  • 1 כפית תמצית וניל**.
  • 1/2 כוס סוכר לבן או סוכר צבעוני.
  • *התערובת ניתנת למריחה או לזילוף תלוי בסמיכות שלה. תוכלו לשלוט בסמיכות הרצויה על ידי כמות הנוזלים שתשימו.
  • **תוכלו לשנות את הטעם של התערובת בבחירת תמצית שונה. למשל: קינמון, שקדים, תפוז, אניס, קפה וכו'.
הוראות הכנה:
  1. ערבבו את כל החומרים בקערה עד שתווצר תערובת חלקה.
  2. תוכלו לשלוט בסמיכות הרצויה על ידי כמות הנוזלים שתשימו. הוסיפו עוד טיפת חלב אם יש צורך.
  3. צפו את העוגה או העוגייה בעודה חמה. על ידי מריחה או טיפטוף או גלגול צידי העוגיה, על התערובת.
  4. יש לזגג כאשר העוגה או העוגיות עדין חמות.
  5. **התערובת ניתנת למריחה או לזילוף תלוי בסמיכות שלה. תוכלו לשלוט בסמיכות הרצויה על ידי כמות הנוזלים שתשימו.
  6. **תוכלו לשנות את הטעם של התערובת בבחירת תמצית שונה. למשל: קינמון, שקדים, תפוז, אניס, קפה וכו'.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 08/09/2018

תגובות והערות: (6)
 ציפי
24/10/2023
5/5

מקסים! קל ומרשים תודה

 לוי2121
27/08/2023
5/5

יפה

 הודיה
14/04/2023
5/5

הציל אותי, עשיתי עוגיות ושכחתי לשים סוכר.

 גלית
10/06/2020
0/5

בבקשה,מתכון לזיגוג עוגות שמרים מבריק ולא לבן. (כמו ברולדין)

 ייסשף
24/10/2019
5/5

שרון שלום רב, תודה על שאלתך. להשאיר בטמפרטורת החדר על נייר אפייה ולאחר מכן להעביר לקופסת העוגיות.

 שרון
24/10/2019
5/5

האם לשים במקרר להתקשות?


עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
7 משתמשים סימנו 'כן'