עוגיות ג'ינג'רברד חגיגיות
עוגיות גינגרברד או עוגיות לחם זנגביל כבשו את ארה"ב. הם טעימות במיוחד וריחניות מתבלינים נפלאים. בדר"כ משתמשים בחותכנים בצורת איש מגינגר..ג'ינג'ר מאן. אנחנו נשתמש בחותכנים לבחירתנו. אם רוצים, ניתן לקשט במעט רויאל איסינג כמיטב המסורת האמריקנית.
קטגוריה: עוגיות
תת-קטגוריה: שומרות על צורתן לאחר האפייה
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 30 דקות
מספר סועדים: 5-6
- מטרפה.
- מיקסר+ וו גיטרה.
- מערוך.
- מרית/פלטה מדורגת.
- נייר אפייה.
- נילון נצמד.
- משטח עבודה מסיליקון - לא חובה.
חותכנים - על פי בחירתכם. - לעיטור: רויאל איסינג - לא חובה.
- 1/2 כוס סוכר דמררה/חום
- 120 גרם חמאה רכה / לפרווה : מחמאה או מרגרינה.
- 3 כוסות קמח לכל מטרה- מנופה
- 1 ביצה L
- 1/2 כפית שטוחה סודה לשתיה
- 3/4 כפית שטוחה מלח
- 1/2 כפית של ג'ינג'ר טחון
- 1/2 כפית שטוחה של קינמון
- 1/4 כפית אבקת ציפורן - אם אתם לא מכירים. תבדקו שאתם אוהבים.
- 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
- 3/4 כוס סילאן- בכל סופר / מולסה- בחנויות טבע.
- נערבב בקערה גדולה עם מטרפה: קמח, מלח, תבלינים, סודה לשתייה. נשים בצד.
- במיקסר עם וו גיטרה נערבב את החמאה הרכה עם הסוכר. כ- 5 דקות ללא התערבות.
- נוסיף את הביצה נערבב עד מרקם קרמי.
- נוסיף את הסילאן. נערבב עד איחוד.
- אחרי שכל המרכיבים הרטובים מעורבבים יחד נוסיף על מהירות איטית את קערת הקמח. ונערבב עד איחוד.
- נעביר למשטח עבודה , כרגע הבצק יהיה דביק. ניצור כדור ונעטפו בנילון נצמד.
- נעביר למקרר לשעה מינימום. אפשר גם לילה שלם. פשוט כך יהיה קל יותר לעבוד עם הבצק.
- נוציא את הבצק מהמקרר למשטח מקומח מעט. נחמם תנור ל 180 מ"צ.
- נרדד את הבצק. כחצי סנטימטר. כמה שיותר דק יהיה יותר פריך וכמה שיותר עבה יהיה יותר קרנצ'י. נקמח מעט את החותכנים.
- ניצור צורות עם החותכנים שברשותנו. נוציא את הבצק מסביב לצורה שהטבענו ועם מרית או פלטה מדורגת נעביר לתבנית האפייה שעליה נייר אפייה.
- נכניס לתנור ל כ-15 דקות. הזמן תלוי גם בעובי העוגיות ובמידת האפייה שאתם אוהבים. נעביר לרשת קירור.
- לאחר שהעוגיות קרות לגמרי מעבירים לכלי אטום בטמפרטורת החדר.
- אם רוצים, ניתן לקשט מעט ברויאל איסינג. ולייבש לילה שלם. לשמור בטמפרטורת החדר.
- לאחר שהרואיל איסינג מתיבש ניתן להכניס לשקית קטנה ולתת מתנה. עוגיה מעוצבת וטעימה.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 21/09/2018