עוגיות דיג'סטיב, עוגיות מקמח מלא חצי מתוקות
ביסקוויט דיגסטיב או "ביסקוויטי העיכול" הם עוגיות עם קמח חיטה מלא , מלא בריאות ועם חצי מתיקות שאפשר, אם רוצים, לחזק בשוקולד. בזמן המצאתם, במאה ה-18 בסקוטלנד, האמינו שיש במתכון מרכיב בעל השפעה חיובית על העיכול, ומכאן שמם. העוגיות בצבע חום בהיר ויש להם טעם ששיך לזרם: עוגיות הבריאות. מושלמות לטבילה בקפה. מושלמות לאוהבי ה"לא מפוצץ סוכר". מצוינות לחותמות ושומרות על צורתן לאחר האפייה. הפכו כבר מזמן ללהיט עולמי ובצדק.
קטגוריה: עוגיות
תת-קטגוריה: מתאימות לחותמות
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 25 דקות
מספר סועדים: 12+
- מערוך.
- תבנית אפייה+נייר אפייה.
- קערה גדולה/ מעבד מזון + להב פלסטיק.
- קורצני עיגול או כל צורה אחרת*.
- חותמות - לא חובה.
- מזלג/ קיסם - לא חובה.
- רשת קירור.
- כלי אטום.
- מטרפה.
- משטח עבודה מסיליקון - לא חובה.
- *רוצים גם אתם חותכן לעוגיות של איש החלל והחלליות? לחצו כאן לקניה.
- 225 גרם קמח חיטה מלא- מנופה.
- 1 כפית אבקת אפייה
- ½ כפית מלח שולחן.
- 90 גרם אבקת סוכר- מנופה.
- 120 גרם חמאה- קרה , חתוכה לרבעים / לפרווה: מחמאה.
- 60 מ"ל חלב / לפרווה: מים.
- מחממים תנור ל 180 מ"צ טורבו.
- מערבבים עם מטרפה את הקמח, אבקת האפייה, המלח והסוכר.
- מוסיפים את החמאה חתוכה לרבעים ואת והחלב, מערבבים עם הידיים טוב טוב. אנחנו יודעים שלשנו טוב כאשר הבצק הופך לגוש אחיד ואין שאריות בצק בקערה.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח מעט.
- מרדדים את הבצק. עם קורצנים יוצרים עיגול -זאת הצורה המסורתית, מחתימים. יוצרים מסביב נקודות בעזרת קיסם.
- אפשר גם קורצנים אחרים וחותמות אחרות. כפי שאנו עשינו.
- מעבירים את בצק העוגיות לנייר האפייה על תבנית האפייה.
- מכניסים לתנור לכ- 15 דקות. מוציאים לרשת קירור, עד קירור מוחלט.
- שומרים בכלי אטום עד שבוע.
- אם רוצים ואנחנו ממליצים, לאחר שהעוגיות התקררו. ניתן להמיס שוקולד מריר/חלבי (כ-60 גרם) באמבט מרים, ולמרוח אותו עם מברשת על הצד ללא החותמת. מניחים על נייר אפייה עד שהשוקולד מתקשה. *אפשר לטמפרר את השוקולד, אם חייבים שוקולד מבריק ועמיד לאורך זמן. אבל אנחנו לא, כי אצלנו זה ציק צאק נעלם ונראה לנו מקסים גם ככה. לשיקולכם.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 01/10/2018