ביסקוויט דיגסטיב או "ביסקוויטי העיכול" הם עוגיות עם קמח חיטה מלא , מלא בריאות ועם חצי מתיקות שאפשר, אם רוצים, לחזק בשוקולד. בזמן המצאתם, במאה ה-18 בסקוטלנד, האמינו שיש במתכון מרכיב בעל השפעה חיובית על העיכול, ומכאן שמם. העוגיות בצבע חום בהיר ויש להם טעם ששיך לזרם: עוגיות הבריאות. מושלמות לטבילה בקפה. מושלמות לאוהבי ה"לא מפוצץ סוכר". מצוינות לחותמות ושומרות על צורתן לאחר האפייה. הפכו כבר מזמן ללהיט עולמי ובצדק.
מערבבים עם מטרפה את הקמח, אבקת האפייה, המלח והסוכר.
מוסיפים את החמאה חתוכה לרבעים ואת והחלב, מערבבים עם הידיים טוב טוב. אנחנו יודעים שלשנו טוב כאשר הבצק הופך לגוש אחיד ואין שאריות בצק בקערה.
מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח מעט.
מרדדים את הבצק. עם קורצנים יוצרים עיגול -זאת הצורה המסורתית, מחתימים. יוצרים מסביב נקודות בעזרת קיסם.
אפשר גם קורצנים אחרים וחותמות אחרות. כפי שאנו עשינו.
מעבירים את בצק העוגיות לנייר האפייה על תבנית האפייה.
מכניסים לתנור לכ- 15 דקות. מוציאים לרשת קירור, עד קירור מוחלט.
שומרים בכלי אטום עד שבוע.
אם רוצים ואנחנו ממליצים, לאחר שהעוגיות התקררו. ניתן להמיס שוקולד מריר/חלבי (כ-60 גרם) באמבט מרים, ולמרוח אותו עם מברשת על הצד ללא החותמת. מניחים על נייר אפייה עד שהשוקולד מתקשה.
*אפשר לטמפרר את השוקולד, אם חייבים שוקולד מבריק ועמיד לאורך זמן. אבל אנחנו לא, כי אצלנו זה ציק צאק נעלם ונראה לנו מקסים גם ככה. לשיקולכם.