עוגיות מקמח מלא - עוגיות לארוחת בוקר, עוגיות בריאות
עוגיות מקמח חיטה מלא, מקושטות בשקד מולבן גרוס, הם דרך נהדרת לשכנע את עצמכם ואת כל המשפחה, שעוגיות מקמח מלא הם לא רק בריאות אלה גם נהדרות. לפניכם עוגיות טעימות ליד הקפה בבוקר ולאורך כל היום.
קטגוריה: עוגיות
תת-קטגוריה: חלבי / פרווה
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 30 דקות
מספר סועדים: 20+
- 2 תבנית אפייה+ נייר אפייה.
- מיקסר +וו גיטרה.
- נילון נצמד.
- צלחת מרק.
- רשת קירור.
- משקל- לא חובה.
- משטח עבודה מסיליקון - לא חובה.
- 2 כוסות קמח מלא - מנופה
- 1.5 כפיות אבקת אפייה.
- 1 כוס סוכר דמררה/חום.
- 120 גרם חמאה / לפרווה: מחמאה - רכה.
- 1 ביצה M.
- 1 כפית תמצית וניל.
- לעיטור וטעם:
- 1/2 כוס שקד מולבן גרוס.
- במיקסר מערבבים יחד את הסוכר ואת החמאה. כחמש דקות ללא התערבות. לאיחוד.
- מוסיפים את שאר החומרים חוץ מהקמח. מערבבים עד איחוד.
- מנמיכים מהירות ומוסיפים את קמח, מערבבים עד שנוצר בצק.
- מעבירים למשטח עבודה. הבצק דביק מאוד, אבל הוא לא יצא כך מהמקרר ויהיה נוח לעבודה.
- עוטפים את הבצק בנילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
- לאחר חצי שעה מחממים תנור 180 מ"צ טורבו.
- בצלחת מרק מפזרים את השקדים.
- פותחים את הניילון עם הבצק על משטח העבודה. לא חייבים להוציא.
- בידיים יוצרים עיגולים (כ-45 גרם).
- פניכם שתי אפשרויות עיטור וטעם: *אם רוצים הרבה שקדים טחונים על העוגייה: מעבירים את הבצק העגול לצלחת ומועכים אותו על השקדים, עם כף היד, כך שנוצרת צורת עיגול. **אם רוצים פחות שקדים. מועכים את הכדור עם כף היד ואז מניחים אותו על קערת השקדים. השקדים נדבקים, אבל פחות.
- מניחים על נייר האפייה, במרווחים של כ-2 ס"מ.
- מכניסים לתנור ל-20 דקות.
- מעבירים לרשת קירור עד קירור מוחלט.
- מעבירים לכלי אטום.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 03/10/2018