מתכון עוגיות חמאה נוצצות | יס-שף

עוגיות חמאה נוצצות

דירוג  

עוגיית חמאה מיוחדת עם זיגוג נוצץ. העוגיות רכות וטעימות. המיוחד במתכון הוא, כי לא צריך לקרר את הבצק לפני האפייה. יש תוספת של מרכיב סודי! שמשנה את התמונה. הם לא מתפוררות- אלה שומרות על צורתן לאחר האפייה עם קצוות מושלמים חדים כתער ואם רוצים, אפשר להוסיף זיגוג נוצץ.

קטגוריה:  עוגיות

תת-קטגוריה:  מתאימות לחותמות

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 2 שעות

מספר סועדים: 12+ 

כלים:

מרכיבים:
  • 4 כוסות קמח לכל מטרה (500 גרם).
  • 3/4 כפית מלח (4 גרם).
  • ½ כוס קורנפלור (60 גרם) - המרכיב הסודי.
  • 230 גרם חמאה - רכה. (לפרווה: מחמאה).
  • 1 כוס סוכר (240 גרם).
  • 2 ביצים L - בטמפרטורת החדר.
  • 1 כפית תמצית וניל.
הוראות הכנה:
  1. בקערה מערבבים עם מטרפה: קמח, קורנפלור ומלח. שמים בצד.
  2. במיקסר מערבבים יחד את הסוכר והחמאה כ-5 דקות ללא התערבות.
  3. מוסיפים את הביצים. אחת אחת. מכניסים אחת ומערבבים עד איחוד ואז מוסיפים את השנייה- מערבבים עד איחוד.
  4. מנמיכים מהירות במיקסר ומוסיפים את קערת הקמח ואת הוניל, מערבבים עד שנוצר בצק אחיד.
  5. מחממים תנור ל-190 מ"צ טורבו.
  6. מוצאים את הבצק למשטח העבודה ומרדדים לעובי של כ-8 מ"מ או יותר.
  7. עם קורצן יוצרים עיגולים. מעבירים אותם לנייר האפייה שעל תבנית האפייה. שהתבנית מלאה מעבירים לתנור לכ-12 דקות.
  8. מוציאים מהתנור גם אם נראה שהעוגיות לא מוכנות במרכזם. הם ימשיכו להאפות גם אחר היציאה מהתנור.
  9. מעבירים את התבנית עצמה לרשת קירור עד קירור מוחלט.
  10. לאחר מכן מעבירים את העוגיות מהתבנית לרשת הקירור - במידה ורוצים לזגג.

  • למתכון להכנת הזיגוג הנוצץ לחצו כאן.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 03/10/2018

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'