צלי בקר משובח עם תפוחי אדמה וחומוס, מבושלים בבישול ארוך. טעים וקל להכנה. אתם חייבים לנסות.
קטגוריה: בקר
תת-קטגוריה: תבשיל
רמת קושי: קל
סוג מתכון: בשרי
זמן הכנה כולל: 3 שעות ו 30 דקות
מספר סועדים: 5-6
- סיר ברזל או סיר אחר לבישול ארוך. קוטר 28 ס"מ + מכסה.
- כף ערבוב.
- מלקחיים.
- קערה גדולה.
- 250 גרם גרגירי חומוס מוכנים.
- 1/2 כוס שמן קנולה.
- 1.5 ק"ג בשר בקר (צוואר או שייטל) חתוך לקוביות.
- 10 שיני שום כתושות.
- כפית שטוחה של זנגביל/גינגר טחון.
- 1 כפית כוסברה טחונה.
- 1.5 כפיות שטוחות כורכום.
- 1 כפית פפריקה מתוקה-לא חובה.
- 1 כפית פפריקה חריפה.
- 5 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לרבעים. (זן אבונדל- זן אירי..או קוסמוס)- ניתן גם ללא הקליפה, אך הקליפה נותנת מרקם טעם נוסף לתבשיל. לשיקולכם.
- 3 עגבניות גדולות, *חלוטות, קלופות וחתוכות לריבועיים
- 1 כפית מלח.
- מים (אפשר גם להוסיף למים כפית ציר בקר).
- בקערה גדולה שמים את כל התבלינים. מערבבים. מצפים את ריבועי הבשר עם התבילינים כך שיצפו אותו בכל צדדיו. טבילה אחת לכל צד מספיקה. שמים בצד.
- מחממים סיר עם שמן קנולה. מכניסים את קוביות הבשר ומשחימים אותם מכל הצדדים. הופכים בעזרת מלקחיים.
- מוסיפים את החומוס, השום, עגבניות, תפוחי האדמה, ואם נשארו תבלינים בקערה אז גם אותם - מערבבים טוב.
- מוסיפים מים עד כדי כיסוי הבשר. מוסיפים את המלח. מערבבים.
- מביאים לרתיחה. מנמיכים להבה. טועמים, מתקנים תיבול אם צריך. מכסים סיר.
- מבשלים כ-3 שעות. ניתן לפתוח מידי פעם את הסיר ולערבב. אם חסר מים, מוסיפים. - בסיר ברזל לא חובה.
- כחצי שעה לפני סיום הבישול, פותחים מכסה. בודקים: במידה והרוטב לא הסמיך, כי סיר ברזל מאוד אוהב לשמור נוזלים: משאירים את הסיר פתוח, מגבירים מעט את האש. כדי שרוב המים יתאדו והרוטב יסמיך. משגיחים. מערבבים מידי פעם.
- מגישים סיר למרכז השולחן. ניתן להגיש עם תוספת אורז
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 07/10/2018