מתכון עוגת שמנת וקינמון

עוגת שמנת וקינמון

עוגות | בחושות | חלבי  
דירוג  

תיאור המתכון:

עוגה בחושה עסיסית וקלה להכנה, ממוצרים שיש בדרך כלל בבית. מרשימת התבלינים אתם כבר יכולים להריח את הריח הנפלא שממלא את כל חלל הבית והטעם.. בהתאם. אתם חייבים לנסות.

קטגוריה:  עוגות

תת-קטגוריה:  בחושות

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 1 שעה

מספר סועדים: 9-10 

כלים:

תבנית עגולה קוטר: 26 ס"מ, עומק: לא פחות מ 5.5 ס"מ -רצוי מתפרקת - משומנת ומקומחת מעט.
מיקסר וו גיטרה / קערה+ מטרפה.
לקקן/מרית.
קערה
כפית.
רשת קירור

מרכיבים:
  • 2 שמנת מתוקה (500 מ"ל סה"כ) / לפרווה : שמנת מתוקה צמחית.
  • 4 ביצים M.
  • 2 כוסות סוכר לבן.
  • 3 כוסות קמח תופח - מנופה.
  • 2 כפות שטוחות קינמון טחון- מנופה.
  • 1 כף שטוחה פלפל אנגלי טחון / קנמון טחון
  • לעיטור וטעם: (לא חובה).
  • 30 גרם סוכר וניל- מנופה/ סוכר דמררה/ חום /סוכר לבן.
  • 1 כף שטוחה קינמון.

הוראות הכנה:
  1. מדליקים תנור ל- 180 מעלות צ.
  2. בקערת המיקסר שמים את השמנת, סוכר, קינמון ובהרט - מערבבים הכל יחד כ- 3 דקות ללא התערבות.
  3. מוסיפים את הביצים. אחת בכל פעם ולבחוש אחרי ההוספה.
  4. מנמיכים מהירות ומוסיפים את הקמח, בפעמיים, שלוש - עד איחוד.
  5. מוזגים את הבלילה לתבנית המשומנת.
  6. מיישרים בעזרת לקקן.
  7. לתוספת טעם ויופי: בקערה קטנה מערבבים עם כפית סוכר וניל וקינמון.
  8. מפזרים את הגרגירים על העוגה.
  9. אופים כ- 50 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  10. מעבירים לרשת קירור.

  הוסף למועדפים


 נוצר על ידי: יעל רום 

בתאריך: 09/10/2018

     
תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
3 משתמשים סימנו 'כן'