מתכון סלט עוף קלאסי | יס-שף

סלט עוף קלאסי

עוף | על הכיריים | בשרי  
דירוג  

ארוחת צהרים או ערב משביעה וציורית: סלט צבעוני ובין עליו ושורשיו פרוסות פרגיות עסיסיות, ברוטב חרדל רענן. מעדן.

קטגוריה:  עוף

תת-קטגוריה:  על הכיריים

רמת קושי: קל

סוג מתכון: בשרי

זמן הכנה כולל: 15 דקות

מספר סועדים: 2-3 

כלים:

  • מחבת.
  • 3 קערות- גדולה, בינונית, קטנה. 
  • כף. 
  • קערת הגשה.
  • כלי לרוטב.

מרכיבים:
  • 2 כפיות שטוחות חרדל דיזון עם/בלי גרגירים.
  • 6 כפות שמן קנולה/ זית.
  • 4 כפות מיץ לימון סחוט.
  • למחבת
  • לטיבול הפרגיות:
  • מעט שמן קנולה.
  • כפית מלח שולחן - או לפי הטעם.
  • כ-500 גרם שניצל פרגיות וכל שניצל פרוס לאורכו.
  • 1/4 כפית פלפל שחור - או לפי הטעם.
  • לסלט:
  • 1/2 ראש כרוב קצוץ דק לרצועות- לבן או סגול או חצי חצי.
  • 3 גזרים בינונים מגוררים.
  • 1 סלק אדום. קצוץ דק לרצועות.
  • 1 קולורבי. קצוץ דק לרצועות.
  • **יש גם סלטים בשקיות בכל סופר- החתוכים דק, שניתן להשתמש בהם. *ניתן להכפיל כמויות בהתאם למספר האנשים.
  • לרוטב:
  • 4 כפות גדושות מיונז.
  • 2 כפיות שטוחות חרדל דיזון עם/בלי גרגירים.
  • 6 כפות שמן קנולה/ זית.
  • 4 כפות מיץ לימון סחוט.
  • למחבת
  • מעט שמן קנולה.
  • כ-500 גרם שניצל פרגיות וכל שניצל פרוס לאורכו.
הוראות הכנה:
  1. מערבבים בקערה גדולה את כל מרכיבי הסלט.
  2. בקערה קטנה שמים את כל מרכיבי הרוטב. מערבבים.
  3. שמים בקערה בינונית את הפרגיות. מפזרים מעל מלח ופלפל שחור- מעסים עם הידיים.
  4. במחבת מטגנים את הפרגיות. מעבירים לקערה.
  5. שופכים את העוף על קערת הסלט. מערבבים.
  6. מזלפים חצי מכמות הרוטב על הסלט ומערבבים. את החצי הנותר שמים בכלי לרוטב, למי שירצה להוסיף לסלט העוף.
  7. מעבירים לקערת הגשה.
  8. מניחים במרכז השולחן עם כף או מלקחיים.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 18/10/2018

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'