סלט עוף קלאסי
ארוחת צהרים או ערב משביעה וציורית: סלט צבעוני ובין עליו ושורשיו פרוסות פרגיות עסיסיות, ברוטב חרדל רענן. מעדן.
קטגוריה: עוף
תת-קטגוריה: על הכיריים
רמת קושי: קל
סוג מתכון: בשרי
זמן הכנה כולל: 15 דקות
מספר סועדים: 2-3
- מחבת.
- 3 קערות- גדולה, בינונית, קטנה.
- כף.
- קערת הגשה.
- כלי לרוטב.
- 2 כפיות שטוחות חרדל דיזון עם/בלי גרגירים.
- 6 כפות שמן קנולה/ זית.
- 4 כפות מיץ לימון סחוט.
- למחבת
- לטיבול הפרגיות:
- מעט שמן קנולה.
- כפית מלח שולחן - או לפי הטעם.
- כ-500 גרם שניצל פרגיות וכל שניצל פרוס לאורכו.
- 1/4 כפית פלפל שחור - או לפי הטעם.
- לסלט:
- 1/2 ראש כרוב קצוץ דק לרצועות- לבן או סגול או חצי חצי.
- 3 גזרים בינונים מגוררים.
- 1 סלק אדום. קצוץ דק לרצועות.
- 1 קולורבי. קצוץ דק לרצועות.
- **יש גם סלטים בשקיות בכל סופר- החתוכים דק, שניתן להשתמש בהם. *ניתן להכפיל כמויות בהתאם למספר האנשים.
- לרוטב:
- 4 כפות גדושות מיונז.
- 2 כפיות שטוחות חרדל דיזון עם/בלי גרגירים.
- 6 כפות שמן קנולה/ זית.
- 4 כפות מיץ לימון סחוט.
- למחבת
- מעט שמן קנולה.
- כ-500 גרם שניצל פרגיות וכל שניצל פרוס לאורכו.
- מערבבים בקערה גדולה את כל מרכיבי הסלט.
- בקערה קטנה שמים את כל מרכיבי הרוטב. מערבבים.
- שמים בקערה בינונית את הפרגיות. מפזרים מעל מלח ופלפל שחור- מעסים עם הידיים.
- במחבת מטגנים את הפרגיות. מעבירים לקערה.
- שופכים את העוף על קערת הסלט. מערבבים.
- מזלפים חצי מכמות הרוטב על הסלט ומערבבים. את החצי הנותר שמים בכלי לרוטב, למי שירצה להוסיף לסלט העוף.
- מעבירים לקערת הגשה.
- מניחים במרכז השולחן עם כף או מלקחיים.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 18/10/2018