קבב ישראלי מושלם. בתיבול עמוק ואוורירי. טעים מאוד וקל להכנה.
קטגוריה: בקר
תת-קטגוריה: בשר טחון
רמת קושי: קל
סוג מתכון: בשרי
זמן הכנה כולל: 30 דקות
מספר סועדים: 5-6
- קערה גדולה.
- מחבת ברזל יצוקה מחורצת/ מחבת פסים/ גריל/ תנור .
- נייר אפייה.
- תבנית פיצה- 32 ס"מ
- טיימר
- מלקחיים.
- 750 גרם - 1 ק"ג בשר בקר טחון- לכו לפי מבצעים בסופר.
- 250 גרם שומן בקר או כבש טחון.
- 3-4 כפות פטרוזליה קצוצה/כוסברה.
- 1 כף עלי שמיר.
- 1 כף מלח - או לפי הטעם.
- 1 כפית פלפל שחור גרוס - או לפי הטעם.
- 1 בצל בינוני יבש/אדום קצוץ.
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה - מתפיחה את הבשר בבועות אויר ויוצרת קציצות קלילות ולא דחוסות.
- 1 כפית כמון/בהרט/כורכום - - או לפי הטעם.
- למחבת: תרסיס שמן קנולה/ זית
- על הגז:
- על הגז: שמים את כל החומרים בקערה. מרטיבים את הידיים, מערבבים בקערה את כל החומרים טוב טוב כמספר דקות. נערבב בידיים פתוחות ותוך פיזור ולא בלישה עד שנראה שקיבלנו תערובת אחידה.
- שמים את הקערה במקרר לכשעה מינימום. אפשר להשאיר במקרר למשך יום עד השימוש.
- צרים מהתערובות קציצות בצורת גליל ומשטחים מעט . בקוטר של כ- 5-6 ס"מ ובעובי 2 ס"מ. השתדלו שהם לא יהיו מהודקות מידי.
- משמנים מעט מחבת. מחכים עד שהמחבת חם מאוד. צולים - כ 3-4 דקות מכל צד או עד שנוצרת מעין טבעת אפרפרה מעל הצד הנצלה ורק אחר כך הופכים לצד השני.
- לוקחים קבב אחד, בודקים כי בושל כמו שצריך. במידה ורואים כי טוב מגישים.
- תוספות אפשריות: סלט ירקות, טחינה , חציל על האש, תפוחי אדמה. בפיתה/טורטייה.
- בתנור:
- בתנור: חממו תנור ל - 200 מ"צ טורבו, שמים את הקבבים על רשת אפייה ועליה נייר אפייה. צרו חריצים על הנייר עם מספריים /סכין כדי שהנוזלים יזלגו ולא ישארו בתבנית הקבב או עם "תבנית פיצה לאפייה"- עם חורים. כמו שאנחנו עשינו.
- קחו תבנית אפייה נוספת עם נייר אפייה שתתפוס את הנוזלים שלא יפלו על תחתית התנור, ושימו אותה מתחת לתבנית הבשר. אפשר עם מרווח.
- אופים 12 דקות או עד שהקבבים משחימים.
- בעזרת מלקחיים הופכים את הקבבים. מנימיכים חום ל 180 מ"צ ואופים עוד 6 דקות.
- מוציאים קבב אחד עם מלקחיים לשולחן העבודה. פורסים אותה באמצע ורואים שמוכן. במידה ומוכן, מוציאים מהתנור- מגישים.
- תוספות אפשריות: בפיתה/ טורטייה, סלט ירקות, טחינה, ירקות צלויים בתנור.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 29/10/2018