טורטיה מקסיקנית היא סוג של לחם עגול, דק ושטוח. קל להכנה וטעים טעים.
קטגוריה: תוספות
תת-קטגוריה: מאפים
רמת קושי: קל
סוג מתכון: פרווה
זמן הכנה כולל: 30 דקות
מספר סועדים: 11-12
- מעבד מזון להב פלסטיק/ מיקסר וו גיטרה/ קערה - לשים בידיים.
- מחבת טפלון שטוח בקוטר של הטורטיה שרצונכם להכין.
- מרית - עדיף על מלקחיים שיכולים לפצוע את הבצק.
- משטח עבודה- לא חובה.
- מערוך.
- נילון נצמד/ מגבת לחה.
- מגבת לחה.
- צלחת.
- חותך בצק/סכין
- 3 כוסות קמח מלא/ קמח לבן - מנופה.
- 1 כפית שטוחה מלח שולחן.
- 1 כפית שטוחה אבקת אפייה.
- 4 כפות שמן קנולה/חמניות / לחלבי: 50 גרם חמאה חתוכה לפיסות קטנות.
- 1 כוס מים חמים מאוד.
- מערבבים במיקסר את הקמח, המלח ואבקת האפייה.
- מוסיפים את שאר המרכיבים עד שנוצר בצק.
- מעבירים למשטח עבודה לשים מעט עד שיש בצק חלק.
- יוצרים כדור, עוטפים בנילון נצמד ומשאירים כך למשך 5-15 דקות.
- לאחר מכן, חותכים את הבצק עם חותך בצק לכ-12 חלקים. כל חלק מיצג טורטייה שאנו מתכננים להכין (אפשר לעשות זאת גם כבר בסעיף 4).
- מרדדים דק, ככל שניתן ,כל חלק לקוטר של כ-20 ס"מ (או בקוטר הטורטייה שברצונכם להכין) *אם לא יוצא לכם עיגול מושלם, שימו צלחת על הבצק ועם סכין חיתכו מסביב.
- מחממים מחבת לא משומנת לחום בינוני-גבוה. שמים את הטורטיה הראשונה.
- מטגנים כדקה- דקה וחצי , עד שנוצרים בועות ושכוויות נוצרות בצד התחתון. ותחתיתן מזהיבה מעט - הופכים עם מרית ומטגנים את הצד השני עוד דקה דקה וחצי.
- מעבירים לצלחת, מכסים במגבת לחה לשמירה על החום. עדיף להגיש בסמוך.
- אפשר לשמור בצק במקפיא עד חודשיים.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 29/10/2018