מתכון טורטייה נפלאה וקלה להכנה | יס-שף

טורטייה נפלאה וקלה להכנה

תוספות | מאפים | פרווה  
דירוג  

טורטיה מקסיקנית היא סוג של לחם עגול, דק ושטוח. קל להכנה וטעים טעים.

קטגוריה:  תוספות

תת-קטגוריה:  מאפים

רמת קושי: קל

סוג מתכון: פרווה

זמן הכנה כולל: 30 דקות

מספר סועדים: 11-12 

כלים:

  • מעבד מזון להב פלסטיק/ מיקסר וו גיטרה/ קערה - לשים בידיים.
  • מחבת טפלון שטוח בקוטר של הטורטיה שרצונכם להכין. 
  • מרית - עדיף על מלקחיים שיכולים לפצוע את הבצק. 
  • משטח עבודה- לא חובה.
  • מערוך.
  • נילון נצמד/ מגבת לחה.
  • מגבת לחה.
  • צלחת.
  • חותך בצק/סכין

מרכיבים:
  • 3 כוסות קמח מלא/ קמח לבן - מנופה.
  • 1 כפית שטוחה מלח שולחן.
  • 1 כפית שטוחה אבקת אפייה.
  • 4 כפות שמן קנולה/חמניות / לחלבי: 50 גרם חמאה חתוכה לפיסות קטנות.
  • 1 כוס מים חמים מאוד.
הוראות הכנה:
  1. מערבבים במיקסר את הקמח, המלח ואבקת האפייה.
  2. מוסיפים את שאר המרכיבים עד שנוצר בצק.
  3. מעבירים למשטח עבודה לשים מעט עד שיש בצק חלק.
  4. יוצרים כדור, עוטפים בנילון נצמד ומשאירים כך למשך 5-15 דקות.
  5. לאחר מכן, חותכים את הבצק עם חותך בצק לכ-12 חלקים. כל חלק מיצג טורטייה שאנו מתכננים להכין (אפשר לעשות זאת גם כבר בסעיף 4).
  6. מרדדים דק, ככל שניתן ,כל חלק לקוטר של כ-20 ס"מ (או בקוטר הטורטייה שברצונכם להכין) *אם לא יוצא לכם עיגול מושלם, שימו צלחת על הבצק ועם סכין חיתכו מסביב.
  7. מחממים מחבת לא משומנת לחום בינוני-גבוה. שמים את הטורטיה הראשונה.
  8. מטגנים כדקה- דקה וחצי , עד שנוצרים בועות ושכוויות נוצרות בצד התחתון. ותחתיתן מזהיבה מעט - הופכים עם מרית ומטגנים את הצד השני עוד דקה דקה וחצי.
  9. מעבירים לצלחת, מכסים במגבת לחה לשמירה על החום. עדיף להגיש בסמוך.
  10. אפשר לשמור בצק במקפיא עד חודשיים.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 29/10/2018

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
1 משתמשים סימנו 'כן'