עוגה טעימה, יציבה ואינה מתפוררת בקלות. מתאימה להוות בסיס לעוגת יום הולדת, אותה רוצים לקשט או לחתוך בצורות שונות. היא מוצקה יותר מעוגת ספוג וניתן לפרוס ממנה יותר מנות. כדאי להכין יום לפני, יום הציפוי.
במיקרסר מערבבים את החמאה, חלב, הסוכר ותמצית הוניל כ- 5 דקות ללא התערבות.
תוך כדי ערבול מוסיפים את הביצים. את הראשונה ומערבלים עד איחוד ואז את השנייה מערבבים עד איחוד.
מנימיכים מהירות ומוסיפים את הקמח במספר פעמים. מערבלים. ברגע שרואים איחוד מפסיקים לערבל. כמה שפחות יותר טוב.
מעברים את הבלילה לתבנית האפייה בעזרת לקקן, עד 3/4 מגובה התבנית.
טיפ: כדי למנוע מהעוגה להסדק, לפני כניסתה לתנור, יש ליצור חתך דק בבצק עם סכין רטובה. אנחנו יוצרים מן חצי עיגול. סמיילי. בסמוך ובמקביל לדפנות התבנית באורך של 3-4 ס"מ. החתך לא עמוק. אתם תראו שהחתך גם נעלם וגם אין אחר במקומו ואם יש הוא קטן ולא משמעותי.
אופים כ-50 דקות או עד שהעוגה מוכנה, כאשר קיסם יוצא יבש. מעברים לרשת קירור.
לאחר רבע שעה , מעבירים סכין בין העוגה לתבנית ומשחררים את העוגה. ממשיכים לקרר עד קירור מוחלט.