ביצים סקוטיות הוא מאכל בריטי, שמקורו כנראה במונגוליה. במסורת המטבח הבריטי זהו מעדן של ביצה קשה עטופה בבשר טחון ומצופה בפירורי לחם. כדורי בשר מוגשים לצד סלט קטן וטעים ורטבים. מנה משביעה וטעימה. מנת פאבים אנגלית.
קטגוריה: בקר
תת-קטגוריה: בשר בקר
רמת קושי: בינוני
סוג מתכון: בשרי
זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 20 דקות
מספר סועדים: 3-4
- סיר קטן.
- סיר בינוני.
- סטופר
- נייר אפייה.
- כף ערבוב.
- כלי לרוטב.
- 3 קעריות בינוניות.
- כף מחוררת.
- מגבת נייר.
- לסלט:
- חומץ לבן 375 מ"ל (1 וחצי כוסות) + 2 כפיות.
- סוכר לבן 150 גרם (2/3 כוס).
- 1 כפית מלח שולחן .
- 1 מלפפון ארוך פרוס דק.
- 1.5 כוסות כרוב אדום קצוץ דק
- 1.5 כוסות כרוב אדום קצוץ דק
- 1 כפית פלפל שחור טחון.
- רטבים:
- 1 כף מיונז - בכלי הגשה אישי - לא חובה.
- 1 כף חרדל דיז'ון - בכלי הגשה אישי - לא חובה.
- לביצה הסקוטית:
- 4-3 ביצים (כמספר הסועדים).
- 400 גרם בשר טחון.
- 200 גרם שומן בקר.
- מלחייה.
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון.
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק.
- בקבוק שמן צמחי לטגן עמוק.
- 2 כוסות קמח רגיל -מנופה.
- 2 כוסות פירורי לחם.
- קערה עם מים וקרח.
- שתי ביצים טרופות.
- להכנת הסלט - לא חובה: מערבבים חומץ, סוכר ומלח בסיר קטן על אש בינונית עד שהסוכר מתמוסס. הסירו מהחום. מוסיפים מלפפון, כרוב ערבבו. הניחו בצד להתקרר לחלוטין.
- להכנת הביצים הסקוטיות: מרתחים מים. שהמים רותחים מכניסים את הביצים ומבשלים במשך 2 דקות ו-15 שניות. לאחר מכן, להעביר ,עם כף מחוררת, במהירות לקערה של מים קרים עם קרח למשך 20 דקות.
- לאחר מכן לקלף את הקליפה בעדינות. לשים את הביצים בצד.
- שמים את הבשר הטחון והשומן בקערה מוסיפים פטרוזליה, מלח,פלפל שחור- לשים טוב.
- על משטח עבודה הניחו רבע (ל-4 ביצים) מתערובת הבשר במרכז ומשטיחים לכדי מעגל בקוטר של כ- 15 ס"מ, עובי כ- 1 ס"מ. גדול מספיק כדי לעטוף בו את הביצה. שמים ביצה ראשונה. נעטוף את הביצה בעדינות בבשר בעובי של כ-1 ס"מ. עד שתראה כמו צורת ביצה עשויה מבשר או עיגול יפה. אם יש שאריות נחזיר לקערה. נעשה כך בכל הביצים. נשים את הביצים במקרר למשך 30 דקות.
- מחממים תנור ל - 170 מ"צ טורבו. עליו נייר אפייה.
- מלאו שמן צמחי 3/4 סיר עמוק על חום בינוני .
- נוציא את הביצים מהמקרר. נטבול את הביצים בקמח , לאחר מכן בביצה טרופה לאחר מכן נגלגל על פירורי לחם. ננער מעט ונגלגל שוב בפירורי הלחם לשכבה כפולה.
- נכניס בעדינות את הביצה או הביצים , כמה שנכנס לסיר, נטגן למשך 3-4 דקות או עד שהם זהובים ופריכים. מוציאים בכף מחוררת. נותנים לשמן לנזול חזרה לסיר ומניחים על מגבת נייר.
- מניחים את הביצים על מגש אפייה שעליו נייר אפייה מפזרים מלח עם מלחייה על הביצים. מכניסים לתנור למשך 10 דקות
- מניחים כל ביצה על צלחת נפרדת , לצד סלט מלפפון וכרוב לצד הרטבים. מגישים מיד.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 23/11/2018