מתכון עוגיות בננה נהדרות

עוגיות בננה נהדרות

דירוג  

  הוסף למועדפים

תיאור המתכון:

עוגיות בננות טעימות, נימוחות ורכות. עוגיות עם סוכר חום ותמצית רום, אשר מקבלות לחות ועסיסיות מהבננות הבשלות תענוג בכל ביס. קל להכנה . עוגיות ליגה גם אם הם נראות קצת לחמניות.. הם ממש לא.

קטגוריה:  עוגיות

תת-קטגוריה:  סוכר חום / דמררה

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 25 דקות

מספר סועדים: 12+ 

כלים:

מרכיבים:
  • 225 גרם חמאה - רכה / לפרווה מחאה או מרגרינה.
  • 1 כוס סוכר חום / דמררה -דחוס בתוך הכוס.
  • ¾ כוס סוכר לבן.
  • 2 ביצים L .
  • 2 כוסות של בננות בשלות מעוכות, עם מזלג, למחית. (אפשר גם מבננות שחורות).
  • ½2 כפיות תמצית רום.
  • 1 כפית תמצית וניל.
  • ½3 כוסות קמח לכל מטרה- מנופה.
  • ½1 כפיות שטוחות סודה לשתיה.
  • ¾ כפית שטוחה מלח.
  • ¾ כוס צימוקים - לא חובה.

הוראות הכנה:
  1. מחממים תנור ל 180-190 מעלות צלזיוס טורבו.
  2. בקערה מערבבים, עם מטרפה, קמח, סודה ומלח.
  3. מערבבים במיקסר חמאה וסוכרים עד תערובת אורירית.
  4. מוסיפים את הביצים, בננות, תמציות רום ווניל- מערבבים היטב.
  5. מנמיכים מהירות, מוסיפים בשלבים את קערת הקמח. מערבבים עד קבלת תערובת אחידה.
  6. מוסיפים צימוקים. מערבבים מעט.
  7. עם כפית אחת, מדדו כפית בצק ודחפו אותה לתבנית עם הכפית השנייה. סדרו גבשושי בצק במרחק של 2 ס"מ אחד מהשני. הבצק יתפשט במהלך האפייה ויצור צורה מעוגלת, עם גבעה קטנה. *העוגיות יוצאות בקוטר של כ- 7 ס"מ. *ההצעה שלנו: אפו בסבב של 12 עוגיות.
  8. הכניסו לתנור לכ- 10-15 דקות.
  9. העבירו את התבנית לרשת הקירור. אפשר בעזרת מרית, עד קירור מוחלט.
  10. שימרו בכלי אטום .
  11. ***הצעה: כיוון שהבצק נוזלי יחסית, ניתן להכניסו לשקית זילוף ולזלף צורות כמו ספירלה, אקלר וכדומה.


 נוצר על ידי: Admin 

בתאריך: 30/11/2018

     
תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
2 משתמשים סימנו 'כן'