מתכון קולורבי בתנור | יס-שף

קולורבי בתנור

תוספות | ירקות | פרווה  
דירוג  

קולורבי או כרוב הקלח הוא ירק אדמתי ובריא. לפניכם מתכון שאנו משתמשים בוא גם כתוספת לארוחה וגם כנשנוש בריא, קל להכנה וכל כך טעים.

קטגוריה:  תוספות

תת-קטגוריה:  ירקות

רמת קושי: קל

סוג מתכון: פרווה

זמן הכנה כולל: 50 דקות

מספר סועדים: 2-3 

כלים:

מרכיבים:
  • 1 קולרבי . (אפשר גם 3).
  • ½ כוס מלח גס. רצוי להרטיבו קלות.
  • ½ כפית מלח שולחן - או לפי הטעם.
  • 3 שיני שום גדולות כתושות / 1 כפית שום גבישי.
  • 1/2 כוס שמן קנולה/זית.
  • כשרוצים לגוון הוסיפו: 1/2 כפית מיץ לימון. 1/2 כפית טימין תבלין או עלים טריים.
הוראות הכנה:
  1. מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו.
  2. מפזרים 1/2 כוס מלח גס על נייר האפייה. כך שיצור עיגול בקוטר הקולורבי וקצת יותר. לא פיזור רחב מידי.
  3. חותכים את הקולרבי, עם קליפתו, לשמונה פלחים או יותר.
  4. בקערה, שמים את שאר המרכיבים. מערבבים טוב.
  5. מכניסים כל פלח לקערה, כך שהוא יכוסה מהרוטב בכל צדדיו.
  6. שמים את הפלחים, בצד עם הקליפה, על המלח שעל נייר האפייה. (הקליפה אכילה, וטעימה מאוד. לא סתם אנחנו לא מקלפים).
  7. מכניסים לתנור לכ- 40 דקות*.
  8. בודקים עם מזלג האם מוכן. נועצים את המזלג בפלח אחד, אם המזלג נכנס בקלות- מוכן. זהירות המלח חם.
  9. מוצאים בזהירות את הפלחים, אפשר עם מלקחיים, מנקים בזהירות את הקולורבי משאריות המלח הגס שיתכן ונדבקו - מגישים.
  10. *הרבה פעמים אנחנו אומרים :"אם כבר אז כבר" ואנחנו שמים ליד הקולורבי עוד ירקות שמתחשק לנו לאפות בתנור...למשל פלפל חריף. כמובן שמוציאים את הירקות מהתנור בהתאם לזמן אפייתם.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 12/12/2018

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
6 משתמשים סימנו 'כן'