חיתוכיות מלאות טעם של שוקולד ומנטה- פינוק אמיתי. למה לא קוראים לזה עוגה? כי זה משהו קצת אחר. חיתוכית היא שילוב של בין עוגה-לופל. היא נמוכה ומרקמה מעט קשה יותר והיא מוגשת בפרוסות מלבניות. לפניכם חיתוכית סופר טעימה שתכניס אותכם חזק לעניין של חיתוכיות. ואם רוצים ללא מנטה תוכלו להחליף בקלות לתמצית אחרת, למשל וניל.
לזיגוג: 300 גרם שוקולד עם מנטה/ חטיפי שוקולד חלב (אנחנו הפעם בחרנו בחטיפי סניקרס- מה שמוסיף לזיגוג גם בוטנים קלויים, נוגט ושוקולד חלב אבל אתם יכולים לבחור גם כל חטיף שוקולד אחר שאתם אוהבים).
מערבבים במיקסר סוכר וחמאה, עד שהם רכים ואורירים. כ-5 דקות ללא התערבות.
מוסיפים ביצים. ותמצית מערבבים עד איחוד.
בקערה מערבבים עם מטרפה - קמח ומלח.
על מהירות נמוכה, מוסיפים מהקערה בהדרגה לתערובת. עד שהבלילה נראת כמו בצק. כלומר היא אינה נוזלית.
עם לקקן מעבירים את הבצק לתבנית ועם הלקקן מסדרים אותו על כל התבנית. בעובי של כ-1.5-2 ס"מ. הבצק אינו גבוה וזה בסדר.
אופים בתנור כ- 25- 30 דקות. קיסם שננעץ יוצא נקי. מוציאים לרשת קירור לצינון.
לאחר חצי שעה מוציאים את העוגה מהתבנית ומניחים אותה עם נייר האפייה על רשת הקירור.
מחממים מים בסיר. לאחר שהמים רותחים שמים על הסיר את קערת הנירוסטה כאשר היא לא נוגעת ישירות במים. מניחים את חטיפי השוקולד ומערבבים עד המסה מלאה. (אפשר גם במיקרוגל). לוקח זמן. ניתן לרסס מעט שמן קנולה בטעם חמאה כדי להסמיך את הבלילה. אם יש צורך.
בעזרת מגבת מרימים את הקערה מהסיר ושופכים את השוקולד על העוגה. מפזרים שווה על העוגה בעזרת לקקן או פלטה מדורגת (אין צורך את הדפנות).
לאחר שהשוקולד מתקשה מעט נקשט ברויאל איסינג - לא חובה. נכין את הרויאל איסינג ובעזרת שקית זילוף נזלף פסים דקים על העוגה.
לאחר מינימום שעה, נעביר את העוגה לקרש חיתוך. נחתוך למלבנים.
*העובי והרוחב יכולים להשתנות. אנחנו חתכנו הפעם 8X2.5 ס"מ.