מתכון חיתוכיות שוקולד ומנטה

חיתוכיות שוקולד ומנטה

דירוג  

  הוסף למועדפים

תיאור המתכון:

חיתוכיות מלאות טעם של שוקולד ומנטה- פינוק אמיתי. למה לא קוראים לזה עוגה? כי זה משהו קצת אחר. חיתוכית היא שילוב של בין עוגה-לופל. היא נמוכה ומרקמה מעט קשה יותר והיא מוגשת בפרוסות מלבניות. לפניכם חיתוכית סופר טעימה שתכניס אותכם חזק לעניין של חיתוכיות. ואם רוצים ללא מנטה תוכלו להחליף בקלות לתמצית אחרת, למשל וניל.

קטגוריה:  עוגות

תת-קטגוריה:  חיתוכיות

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 2 שעות ו 20 דקות

מספר סועדים: 12+ 

כלים:

  • תבנית  23X30 ס"מ /13x9x2 אינצ'. רצוי מתפרקת -עם נייר אפייה. משומנת ומקומחת מעט.
  • ****
  • מיקסר +וו גיטרה.
  • באן מרי/ אמבט מרים - קערת נרוסטה + סיר.
  • כפית לערבוב.
  • קערה.
  • מטרפה.
  • רשת קירור.
  • מגבת ידיים. 
  • לקקן/ פלטה מדורגת.
  • לקקן.
  • סכין חדה.
  • קרש חיתוך.
  • קיסם מעץ.
  • שקית זילוף- לא חובה.

מרכיבים:
  • 1 כוס סוכר לבן.
  • 230 גרם חמאה -רכה.
  • 2 ביצים M.
  • ½ כפית תמצית מנטה / וניל.
  • 2 כוסות- 250 גרם קמח לכל מטרה/ קמח לעוגה - מנופה.
  • ¼ כפית שטוחה מלח.
  • לזיגוג: 300 גרם חטיפי שוקולד חלב (אנחנו הפעם בחרנו בחטיפי סניקרס- מה שמוסיף לזיגוג גם בוטנים קלויים, נוגט ושוקולד חלב אבל אתם יכולים לבחור גם כל חטיף שוקולד אחר שאתם אוהבים).

הוראות הכנה:
  1. מחממים תנור ל 180 מ"צ טורבו.
  2. מערבבים במיקסר סוכר וחמאה, עד שהם רכים ואורירים. כ-5 דקות ללא התערבות.
  3. מוסיפים ביצים. ותמצית מערבבים עד איחוד.
  4. בקערה מערבבים עם מטרפה - קמח ומלח.
  5. על מהירות נמוכה, מוסיפים מהקערה בהדרגה לתערובת. עד שהבלילה נראת כמו בצק. כלומר היא אינה נוזלית.
  6. עם לקקן מעבירים את הבצק לתבנית ועם הלקקן מסדרים אותו על כל התבנית. בעובי של כ-1.5-2 ס"מ. הבצק אינו גבוה וזה בסדר.
  7. אופים בתנור כ- 25- 30 דקות. קיסם שננעץ יוצא נקי. מוציאים לרשת קירור לצינון.
  8. לאחר חצי שעה מוציאים את העוגה מהתבנית ומניחים אותה עם נייר האפייה על רשת הקירור.
  9. מחממים מים בסיר. לאחר שהמים רותחים שמים על הסיר את קערת הנירוסטה כאשר היא לא נוגעת ישירות במים. מניחים את חטיפי השוקולד ומערבבים עד המסה מלאה. (אפשר גם במיקרוגל). לוקח זמן. ניתן לרסס מעט שמן קנולה בטעם חמאה כדי להסמיך את הבלילה. אם יש צורך.
  10. בעזרת מגבת מרימים את הקערה מהסיר ושופכים את השוקולד על העוגה. מפזרים שווה על העוגה בעזרת לקקן או פלטה מדורגת (אין צורך את הדפנות).
  11. לאחר שהשוקולד מתקשה מעט נקשט ברויאל איסינג - לא חובה. נכין את הרויאל איסינג ובעזרת שקית זילוף נזלף פסים דקים על העוגה.
  12. לאחר מינימום שעה, נעביר את העוגה לקרש חיתוך. נחתוך למלבנים. *העובי והרוחב יכולים להשתנות. אנחנו חתכנו הפעם 8X2.5 ס"מ.


 נוצר על ידי: Admin 

בתאריך: 15/12/2018

     
תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
1 משתמשים סימנו 'כן'